SSP: Imenovanje Šarčevića dokaz da je režim sigurna kuća za sve nestručne kadrove 1Mladen Šarčević Foto: BETA/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Imenovanje bivšeg ministra prosvete Mladena Šarčevića za savetnika predsednika Srbije za obrazovanje predstavlja dokaz da je „režim Aleksandra Vučića postao sigurna kuća za sve nestručne, bahate i korumpirane stranačke kadrove koji uništavaju budućnost Srbije“, ocenila je danas članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SPP) Ana Stevanović. 

Ona je navela da će Šarčević „ostati upamćen po tome što je ponižavao prosvetne radnike, vređao decu žrtve nasilja, maltretirao đake, studente i njihove roditelje i napadao novinare“.

„Imenovanje za savetnika je nagrada za ministra u vreme čijeg mandata je postignuto da je svaki treći učenik petnaestogodišnjak u Srbiji funkcionalno nepismen što su i pokazali rezultati PISA testa, da je Univerzitet u Beogradu pao za više od 100 mesta na Šangajskoj listi za 2019. godinu i da pitanja iz maturskih testova ponovo budu ukradena čime je obezvređen trud i rad svih koji su učili i spremali se“, navela je funkcionerka SSP a prenela ta stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari