SSP: Vuk Drašković 5. oktobra bio na drugoj strani 1Foto: Stanislav Milojković

Stranka slobode i pravde saopštila je danas da je predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković 5. oktobra bio na suprotnoj strani, na strani Slobodana Miloševića i da zato ne čudi njegova ocena da su pobedu demokratske opozicije na izborima 2000. godine i odbranu izborne volje građana organizovali „KGB, Udbe, JSO, Zemunski klan i mafijaši“.

U saopštenju SSP navodi da je Drašković 5. oktobar dočekao na vlasti u Beogradu zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije, a samostalnim izlaskom na izbore i kandidovanjem sopstvenog predsedničkog kandidata – koji je zapravo bio protivkandidat kandidatu Demokratske opozicije Srbije (DOS) – svesno ili nesvesno učestvovao u pokušaju političkog spasavanja Slobodana Miloševića.

Uz napomenu da Drašković, srećom, nije uspeo, SSP je istakla da se Drašković odavno politički sunovratio, a da su njegove današnje ocene o 5. oktobru „njegov moralni sunovrat i uvreda za sve građane koji su se čitavu deceniju devedesetih godina borili za demokratsku, slobodnu i proevropsku Srbiju“.

Drašković je u četvrtak za N1 rekao da nema 6. oktobra pošto ga nije ni moglo biti, jer su 5. oktobar organizovali KGB, Udba, JSO i zemunski klan, mafijaši i ubice koji su sa liderima DOS, pre svega sa Zoranom Đinđićem, dogovorili da se ukloni šiljak te piramide – Slobodan Milošević, a da cela piramida ostane netaknuta i da oni dobiju neograničenu moć u Srbiji i da je to trajalo sve do Đinđićevog ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari