SSP: Za 20 odsto kontrolora izbora na Novom Beogradu naprasno "ukinuto" biračko pravo 1foto Zoran Mišić

Tim za kontrolu izbora koalicije „Srbija protiv nasilja“ danas je otkrio da je za 20 odsto prijavljenih kontrolora ispred te liste na Novom Beogradu naprasno „ukinuto“ biračko prvo a, kako je saopšteno, dodatno zabrinjava činjenica da su svi ti kontrolori bili i na izborima pre samo godinu i po dana, da niko nije samoinicijativno izvršio nikakvu promenu i da se sumnja da je brisanje birača iz biračkog spiska izvršilo službeno lice.

Stranka slobode i pravde (SSP) u saopštenju navodi da „iza ove opstrukcije jasno stoji namera da se onemogući čuvanje opozicionih glasova, ali i spreče izborne malverzacije stranaka vlasti“.

Iz SSP su pozvali građane da na sajtu https://upit.birackispisak.gov.rs provere da li su upisani u birački spisak, pošto su „vladajuće strukture spremne da učine sve da bi ugrozile pobedu opozicije“.

„Ukoliko vaše ime ne pronađete tamo, pozivamo Vas da nam se obratite mejlom na adresu [email protected] ili pozovite Ministarstvo državne uprave i lokalne saomouprave i tražite da vas upišu u birački spisak. Ovo pravo možete ostvariti do 14. decembra“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da će tim za kontrolu izbora „Srbija protiv nasilja“ uprkos opstrukcijama pokriti sva biračka mesta kontrolorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari