SSP: Zastrašujuće genetske analize u režiji Dveri 1foto: Dveri

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je šokantan stav pokreta Dveri i njegove ‘zabrinutosti’ za genetsku strukturu budućih naraštaja, a povodom odluke države da se dozvoli uvoz repuroduktivnog materijala za potrebe vantelesne oplodnje.

„To je odraz primitivizma i nepriznavanja nauke, a u političkom smislu to su stavovi svojstveni rasizmu. Zato ovakvi ekstremistički stavovi zaslužuju najoštriju osudu“, navela je SSP.

Ta stranka smatra da je stručna javnost dužna da se oglasi kako bi se u korenu sasekle anticivilizacijske teze koje promovišu superiornost i čistotu nacije kao vrednost.

„Ako se ovo prećuti, ovakvi i slični njima uskoro će saopštiti da nisu dobri Srbi i Srpkinje oni koji se venčaju sa pripadnicima bilo kog drugog naroda. Porodice nastale u mešovitim brakovima i njihova deca postaće legitimne mete ekstremista“, saopštila je SSP.

Takođe i da „sve ovo nema nikakve veze sa politikom već isključivo sa zdravim razumom i obaveza je svih nas da branimo i odbranimo društvo od ovakvih lažnih patriota i njihovih anticivilizacijskih stavova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.