Dveri: SNS i SSP u neformalnoj koaliciji 1Foto: Logo

Pokret Dveri ocenio je danas da su Srpska napredna stranka (SNS) i Stranka slobode i pravde (SSP) „u neformalnoj koaliciji“ i da je to potvrđeno na Kolegijumu Narodne skupštine kada je predsednik Skupštine Vladimir Orlić predložio da se na dnevni red sledećeg zasedanja stave i usvoje dva zakonska predloga opozicione poslaničke grupe na čelu sa SSP.

„Ovo bi čak bilo i za pohvalu kao veliki iskorak vladajućeg režima da se prihvate dobre opozicione inicijative da u pitanju nije privilegija koju je dobila samo jedna stranka opozicije po očitom dogovoru koji iza scene postoji sa vlašću“, navodi se u saopštenju Dveri.

Iz te stranke postavljaju pitanje kako je moguće da od više od 50 skupštinskih inicijativa koje je predložila opozicija od početka rada novog skupštinskog saziva niti jedna nije dobila mogućnost da uopšte bude predložena kao dopuna dnevnog reda, a kamoli da je usvoji vladajuća većina, a sada dve prolaze bez problema?

„Orlić je toliko puta prekršio Poslovnik i učinio sve moguće i nemoguće opstrukcije da se opozicioni predlozi nađu na sednici, dok sada najedanput ne samo da dve stavlja na dnevni red nego sa pozicije vlasti predlaže da budu i usvojene“, istakli su iz Dveri.

Slična situacija kao sa podrškom predlozima, dešava se i na skupštinskom odboru za spoljne poslove kojim predsedava Borko Stefanović iz SSP, poručuju iz Dveri i dodaju da on ništa ne bi mogao da uradi da mu ne pomaže većina iz vlasti.

Tako je, kako navode, za danas zakazana sednica odbora na kojoj će se naći i predlog za uvođenje sankcija Rusiji uprkos tome što je to suprotnom važećoj spoljnoj politici Srbije i našim nacionalnim i državnim interesima.

„Kao i nedavni susret sa predstavnicima ukrajinske skupštine u sred ratnih dešavanja, i ovaj današnji događaj u organizaciji Borka Stefanovića ne bi mogao biti održan bez podrške vladajuće većine“, ocenio je pokret Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari