Stefanović (SSP): Na glasanju o Rezoluciji videćemo da li je SNS za ili protiv Evropske unije 1foto FoNet Milica Vučković

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Sefanović gostujući u emisiji “ Iza vesti“ izjavio je da će se na sednici Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije konačno videti da li poslanici Srpske napredne stranke (SNS) misle da Srbija treba da bude deo EU ili ne.

„U ime Stranke slobode i pravde i poslaničke grupe „Ujedinjeni“ ja sam podneo Rezoluciju o usklađivanju spoljne politike sa politikom EU, jer smo čvrsto uvereni da je to najvažniji interes Srbije, jer je nemoguće da živimo dobro i stabilno, ako ne usklađujemo svoju politiku sa kontinentom na kojem živimo.“ – naglasio je Stefanović koji je i predsednik Odbora za spoljnu politiku i potpredsednik Skupštine Srbije, saopštili su iz SSP.

„Očekujem otvorenu debatu i odlučivanje o rezoluciji koju sam podneo, ali i o još 4 rezolucije koje su podneli Dveri i Zavetnici i koje pozivaju na svrstavanje uz Rusiju i zamrzavanje procesa pristupanja EU. Ukoliko bi do tako nečega došlo, građani treba da znaju da bi ponovno počinjanje pregovora zahtevalo saglasnost svih članica EU.“ – rekao je Stefanović.

„Smatram da bi to bila katastrofa i da može da ima nesagledive ekonomske i političke posledice po našu budućnost. Mi ne smemo da se samoizolujemo i Narodna skupština je pravo mesto za dijalog i ovo je način da joj vratimo mesto koje joj pripada svesni činjenice da smo svoje odluke o EU doneli još pre 22 godine. Naime, od tada sve skupštinske većine i sve vlade proistekle iz njih, su članstvo Srbije u EU postavljale kao prvi spoljnopolitički prioritet naše zemlje. Ta politika je imala i ima većinsku podršku građana Srbije, a ona podrazumeva i usklađivanje spoljne politike sa Evropskom unijom.“ – zaključio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović.
Sednica Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije, zakazana je za sredu 28.decembra u 13h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari