Šta deo opozicije misli o Bošku Obradoviću koji kaže da je najbolji predsednički kandidat? 1Lider Dveri Boško Obradović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Prikladnije je i u duhu političke kulture da drugi za nas kaže da smo najbolji. Lidera Dveri Boška Obradovića je verovatno predsednik Srbije Aleksandar Vučić ubedio da je najbolji predsednikčki kandidat, jer on Vučiću treba, neki su od retkih komentara opozicije na izjavu Obradovića da je on među političarima najbolji predsednički kandidat.

Kako su prenele agencije, na pitanje da li sebe može da zamisli kao predsedničkog kandidata, Obradović je pitao novinara da mu navede ko je bolji kandidat od njega među liderima opozicije.

„Znam da je to kolegama teško da priznaju, ali Dveri su jedino novo lice na političkoj sceni, bez repova prošlosti i zaslužili smo da dobijemo podršku“, rekao je on.

Obradović je naveo da boljih predsedničkih kandidata od njega ima među vanstranačkim ličnostima, ali da je pitanje ko od njih sme da „izađe na crtu jednom nedemokratskom i kriminalnom režimu i preuzme rizik koji opozicija nosi godinama“.

U opoziciji retkp ko je želeo da komentariše ove Obradovićeve navode.

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Srpske stranke Zavetnici, za Danas kaže da Srbiji ne fali političara koji smatraju da su najbolji, ali da je vreme da se okupljamo oko vrednosti a ne oko ličnosti.

– Srbiji ne fali političara koji smatraju da su najbolji odnosno da nema boljih od njih. To je legitimno političko stanovište i svakome uostalom pripada pravo da na taj način doživljava sebe u ogledalu. Svaka stranka samostalno odlučuje šta joj valja činiti i to su stvari koje nemam običaj da komentarišem. Ne gledam preko plota sta drugi rade niti imam vremena za takve stvari. Koliko u takvim izjavama ima političkog egoizma, egocentrizma, a koliko realnosti i relevantnih činjenica, na kraju će prosuditi građani. Ja lično verujem da je prikladnije, svrsishodnije, a i u duhu političke kulture, da neko drugi to kaže za nas političare, da li smo najbolji i da li ima boljih od nas, na primer – narod. I na kraju, ono što je najvažnije, uverenja sam da je vreme da se okupljamo oko vrednosti, a ne oko ličnosti. I moja stranka i ja, upravo na taj način radimo i promišljamo. Zato i verujemo u uspeh – navela je Đurđević Stamenkovski, čija se stranka nedavno na političkoj sceni povezivala sa Obardovićevom u kontekstu saradnje.

S druge strane generalni sekretar SDS Konstantin Samofalov za naš list kaže da veruje da ga je Vučić ubedio u to kada su zajedno pili vino.

Slično misli i generalni sekretar pokreta Oslobođenje Nikola Kosović.

On za naš list navodi da je Obradović dobar kandidat za ono što Vučiću treba.

– Ne znam kako će mu Vučić reagovati na ovu izjavu, sledeći put kada se vide. Ali Obradović je svakako dobar kandidat za ono što Vučiću treba – da se izađe na izbore, da se pristane na sve Vučićeve uslove, da se glumi opozicija i na kraju da se ćuti kada i ti izbori budu namešteni i brutalno pokradeni. Sve to Obradović zna i sam, a zašto pristaje na takvu ulogu, to procenite sami – rekao nam je Kosović.

A predsednik stranke Zajedno za Srbiju, Nebojša Zelenović, nije želeo da komentariše ovu Obradovićevu izjavu, iako je izjavio je da zbog programskih razlika nije realno da opozicija u Srbiji ima jednu izbornu listu na predstojećim beogradskim i parlamentarnim izborima, ali da je moguće dogovoriti se o zajedničkom predsedničkom kandidatu.

Inače ovo nije prvi put da Obardović za sebe tvrdi da je najbolji kandidat. On je i u maju ove godine rekao to isto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari