Šta je predstavnik čečenskog vođe Kadirova objavio o svom sastanku sa Vučićem 1Foto: snapshot grozny-inform.ru

Predstavnik šefa Čečenske Republike Ramzana Kadirova, Turko Daudov, saopštio je danas da je imao radni sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Na početku razgovora preneo sam pozdrave šefa Čečenije predsedniku Srbije, a preko njega celom srpskom narodu, naveo je Daudov na Instagramu, istovremeno objavljujući dve fotografije sa srpskim predsednikom.

On je naveo da je danas u svetu teška politička situacija kada je Rusija stala u zaštitu duhovnih, tradicionalnih i porodičnih vrednosti, pokazala je Zapadu da ne prihvata nametanje tudje ideologije, a da je ceo zapadni svet ustao protiv toga.

„Ali, uprkos svim teškoćama, i kolosalnom pritisku koji je vršila Evropa, rukovodstvo i narod Srbije ne samo da se nisu protivili, već su pokazali i podršku Ruskoj Federaciji. S tim u vezi, Ramzan Kadirov zamolio me je da lično iskažem poštovanje i prenesem da su vekovni bratski odnosi Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju snagu“, preneo je Daudov obraćanje Vučiću.

Prema njegovim rečima, zauzvrat, Vučić se „zahvalio na ovako toplim rečima podrške Kadirova“.

Vučić je, kako je naveo, kazao: „Ruski narod je naš bratski narod, a viševekovna istorija je to više puta dokazala. Prema tome, rusko-srpski odnosi ne mogu se rušiti ni pod kakvim pritiskom“.

Daudov je, kako je preneo, na kraju sastanka Vučiću poklonio nacionalni ogrtač i kapu (burku i papahu), istakavši čvrstinu Srba sličnu „surovom karakteru planinskih ljudi“.

Daudov je objavio i zajedničku fotografiju sa Vučićem, obučenim u delove čečenske narodne nošnje.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Турко Даудов (@turko_daudov)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari