spsp ivica dacicFoto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Nema tenzija u Socijalističkoj partiji Srbije pred formiranje novog kabineta mandatarke Ane Brnabić u Nemanjinoj, tvrde u ovoj stranci. Navode da se još ne zna ni koliko ministarstava će pripasti socijalistima, niti ko će biti kandidati za ta ministarska mesta. Kada dogovor sa naprednjacima bude završen, Predsedništvo SPS će na sednici odlučivati o personalnim rešenjima.

Pojedini mediji ovih dana obelodanili su da među funkcionerima SPS vlada pravi mali rat ko će zauzeti fotelju u Nemanjinoj.

Prema njihovom pisanju posebno su narasle tenzije između Vladana Zagrađanina, predsednika IO SPS koji smatra da je došlo vreme da napreduje i Novice Tončeva , aktuelnog ministra bez portfelja koji bi da ostane na toj funkciji.

“O personalnim rešenjima u Socijalističkoj partiji Srbije do sada nismo razgovarali “, kaže za Danas Vladan Zagrađanin, predsednik Izvršnog odbora SPS, negirajući tako tvrdnje pojedinih medija da je i lično zainteresovan za neko od ministarskih mesta koja će u budućoj vladi biti namenjeno socijalistima.

“Što se tiče, IO SPS i mene, nema ama baš nikakvih ‘zakulisanih’ radnji, nikakvih vaninstitucionalnih dogovora niti bilo kakvih razgovora koji izlaze iz okvira i planova. Mi trenutno vodimo redovne stranačke aktivnosti, pripremajući sednicu GO na kojoj ćemo utvrditi termin kongresa naše partije”, objašnjava Zagrađanin.

Na pitanje ima li istine da se između njega i Novice Tončeva ima nesuglasica oko toga ko će biti ministar, sagovornik Danasa to negira.

“Sa kolegom Tončevim imam izvrsnu saradnju tačnije odličnu, poštujem njegov trud i rad”, navodi sagovornik Danasa..

I Tončev negira da u SPS ima nesporazuma oko kandidata za ministarske funkcije u budućoj vladi.

“Uvek je pred formiranje Vlade ‘uzavrela atmosfera’, a mediji puni netačnih senzacionalističkih navoda. Sa Vladanom Zagrađaninom sam u odličnim odnosima, a takva je i atmosfera među članovima i u rukovodstvu Socijalističke partije Srbije”, navodi Tončev.

Napominje da je SPS uvek ispred svega stavljao državni i nacionalni interes. Kako kaže prioritet socijalista je da zajedno sa koalicionim partnerom SNS-om nastave da rade najbolje i najviše za dobrobit Srbije i svih njenih građana.

“O sastavu nove Vlade odlučivaće premijerka Ana Brnabić i Predsedništvo naše partije”, navodi Tončev i ponavlja da ne zna da li će biti ponovo član Brnabićkinog kabineta.

Ističe da niko u SPS ne zna ko će, osim Ivice Dačića, biti član vlade.

“U naše ime pregovara Dačić. Mi imamo odluku da želimo da učestvujemo u Vladi Srbije, ali nismo precizirali koliko ministarstava tražimo“, kaže Tončev za Danas i dodaje da mu nije poznato ni da se Aleksandar Antić, bivši ministar energetike vraća u izvršnu vlast.

To nije poznato ni naprednjacima.

Oni tvrde da razgovori Ane Brnabić tek slede i da o personalnim rešenjima nije bilo reči.

„Jedino što je Socijalistička partija Srbije tražila je mesto direktora u Srbijagasu“, ističu u SNS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari