Šta opozicija misli o napetosti u regionu

Srbija je pristala da bude zec u hrvatskoj izbornoj kampanji

Ostavite komentar


  1. Srbija je apsolutno okrenuta politici pomirenja i svi drzavnici su uzdrzani od odgovaranja na provokacije hrvatskih politicara jer tako nalazu opsti interesi Srbije.

  2. Kad su nacionalni, državni, interesi u pitanju, i pozicija i opozicija moraju imati isto mišljenje, po pitanju novih dešavanja, naročito.

  3. Agresivna politika dolazi sa hrvatske strane i mislim da jedino smeta Srbima u Hrvatskoj. Hrvatima u Srbiji nista ne fali i nece ni da fali.

  4. Velika vecina nase opozicije ne sme ni da spomene Hrvatsku a ne da ih kritikuje. Njih kad su bili na vlasti Srbi sa leve strane Drine nisu ni interesovali niti su vodili brigu o njima. Zato su izmedju svega ostalog i zavrsili tu gde jesu sada.

  5. Dokle ste nas doveli za 15 godina vladavine na rub srama I bede da ste hteli ovako nesto da izrezirate nebiste uspeli , sram da vas bude ……!!!!!

  6. Izuzev funkcionera SPS koji su jedini bili protiv, svi drugi, posebno ovi na slikama, bili su za rehabilitaciju četničkog genocida nad Muslimanima i Hrvatima, kao i teških zverstava i zločina prema partizanima i članovima porodica. Zato bi bilo pošteno da ta gibaničarska bagra ućuti. Ima ko u Srbiji da kaže nešto o ustašama i bez naših neofašista.

  7. Koja opozicija?Da li u Srbiji postoji ozbiljan opozicija ili su to neki koji sebe samo tako nazivaju.

  8. Mi treba da se držimo po strani i ne treba da učestvujemo u carsijskim pričama i dobacivanje preko ograde .

  9. Od opozicije nista drugo nismo ni mogli da ocekujemo! Gospodo draga, nije vise bitno ko je pripadnik koje stranke, smatram da interes svih treba da bude stabilnost Srbije i regiona!!!

  10. Zato je Srbija odlucila da na uvrede ne odgovara. Odlucno trazi mir i stabilnost. A napadi znamo odakle stizu.

  11. Koga briga sta kazu oni koji jedva za cenzus da su imali, sve im narod rekao na izborima.

  12. Da su umeli da vode drzavu ne bi bili propala opozicija,tako da njihovo misljenje nema nikakav znacaj!

  13. Što se mene tiče, oni nisu kompetentni da komentarišu aktuelna dešavanja, s obzirom da je većina njih u stanju da stane i na stranu Hrvata, samo kako bi pljuvala vladu Srbije.

  14. Opozicija da je imala s čim misliti ne bi sebi dozvolila poziciju u kojoj je trenutno,tako da je njihovo mišljenje apsolutno nebitno.

  15. Ma koja bre opozicija? Pa oni i ovakve stvari koriste da bi napadali vlast sopstvene drzave, samo da bi dobili neki bedni politicki poen. Jadni su.

  16. Kada su u pitanju drzavni interesi, svi moraju da budu na stranu istih, bez ikakavih kritika i spletkarenja.

  17. Sta god da misle moraju da brane nacionalne interese i ne otezavaju situaciju naknadno napadajuci vlast.

  18. Opozicija radije napada Vučića, nego Milanovića i više im je stalo do sopstvenog političkog rejtinga, nego do Srbije.

  19. Gradjani Srbije vise ne veruju ljudima iz redova opozicije tako da im njihovo misljenje nije ni bitno.

  20. Vidim po komentarima na ovom sajtu da su se nazalost nakotili Slobisticko-Seseljevski satrapi i idolopoklonici i zagadili i ovaj demokratski medij…Bolje da ovi rusofilske-kimdzongumovske sociopate idu na ““““svoje““““ medije tipa Kurir, Informer itd umesto sto ovde zagadjuju okolinu svojim prisustvom. Njihovu politiku videli smo na delu ““““zlatnih““““ 90-ih kada su od Srbije napravili svetsku pariju i izgnanika, a proizvod te politike su najnize plate i standard u Evropi, gori od Albanije i Kosova…

  21. Dokle god su na vlasti ličnosti koje su u prošlosti pratile Miloševića imaćemo napade ogorčenosti od strane komšija. Što se Hrvata tiče većina nije raspoložena da podrži ustašku retoriku ali je većina za to da ima što manje posla sa Srbima i Srbijom. A što se opozicije tiče, gospodo grešite, jer opozicija nisu samo stranke. Opozicija je narod. Na izbore je izašlo 53% stanovništva sa pravom glasa, a od tih 53% samo je 48% glasalo za sadašnju koaliciju na vlasti što znači da je samo 25% stanovništva za sadašnju vlast. Onih 75% moža svaki čas da se probudi.

  22. Opozicija misli i radi sve sto je rotivno intersima Srbije.Uvek su radili i rade za licne interese, a protiv su sveg dobro uradjenog u interesu gradjana Srbije.

  23. Ovim olosima je najlakse da komentarisu iz svojih fotelja. Treba da ih bude sramota. Video bi njih da se nadju u kozi naseg premijera. Strasno.

  24. Botovi znate li vi išta drugo sem mržnje prema oponentima i iracionalne ljubavi prema velikom vođi ?

  25. Iskreno lideri drugih stranaka mogu samo da filozofiraju,cisto radi reda,da bi se reklo da nesto rade,a Vucic se bori da dokaze da Srbija zeli mir,i ne vredja nikog,trpi njihove uvrede,i ruzne reci,Srbiji ide u prilog da ostane u dobrim odnosima sa Bosnom i Hrvatskom,zato se Vucic i bori za mir i stabilnost!

  26. Sve su ovo prodane duse.Srbiju su doveli do propasti.Gledaju iskljucivo svoj interes,kritikuju, a dok su vladali nista nisu uradili ni za jednog Srbina,vec samo za sebe.

  27. Uh ala smo svi pametni sada, odjednom svi znamo kako treba voditi zemlju. Manite se piskaranja nego kod premijera u kabinet i predložite šta mislite da treba da se uradi a ne olajavati preko novina…

  28. Mislim da opozicija priča da bi se pričalo, umesto da daju konkretna rešenja na pravom mestu oni piskaraju po novinama i preko društvenih mreža… Sramota…

  29. Srbija nece biti dovrsena demokratska zemlja sve dok ne budemo imali konstruktivnu drzavotvornu opoziciju , oni to ne razumeju sta je.To je opozicija koja je opozicija vlasti a ne drzavi. Dok god opozicija bude smatrala da posto-poto se u svemu mora razlikovati od vlasti bice daleko od opozicije kakva postoji u zrelim demokratijama zapadne Evrope.

  30. Opozicija je kriticna a u stvari sakrila se u misju rupu i samo vreba trenutak da se nametne onima koji bi zeleli da Srbija nema tako jaku vladu i modernu drzavu.

  31. Opozicija nema nikakvu snagu ni u resavanju banalnih problema a ne da pomogne Srbiji kad je vredjaju i pokusavaju da je ugroze.

  32. Kad imas ovakvu opoziciju tebi ni ne trebaju spoljni neprijatelji.Procitao sam izjave svih i nigde nisam primetio da se iko od njih zalaze za jedinstveni minimum slaganja svih nasih partija i onih na vlasti i onih u opoziciji.Sretne zemlje imaju cast da opozicija i vlast imaju minimum dogovora sta je to "drzavna politika" tacka koju svi podrzavaju i nemaju potrebu da se naprasno razlikuju.To je ta ne ozbiljnost opozicije u Srbiji , jer smatra da se uvek mora konfrontirati vlasti i nije spremna na dogovor.

  33. Kada će ovi da shvate da je njihovo vreme prošlo imali su priliku da se bave visokom politikom.

  34. Hrvatska agresivna antisrpska politika treba da ujedini stavove pozicije i opozicije Srbije.

  35. Da je ova gospoda znala da misli ne bi bili opozicija.Muka mi je kada vidim ove face.

  36. Hrvati vode zapaljivu retoriku, za razliku od srpskih zvanicnika koji se zalazu za mir. Nadam se da ce EU konacno reagovati na provokacije od hrvatske strane upucene srpskoj strani.

  37. Šta god da misle, oni isto ne misle dobro svojoj državi. I pored tenzija u regionu, oni izazivaju haos u Srbiji kojekakvim protestima, a sve zarad prikupljanja poena, a nije ih briga za narod kao ni za lanjski sneg.

  38. Nisam primetio da je iko predlozio sastanak svih lidera stranaka u Srbiji.Opozicija koja nije spremna na dogovore sa vlasti oko stvari bitnih za drzavu ni ne zasluzuje da ikada bude vlast.

  39. Po pitanju tema od nacionalnih interesa potrebno je jedinstvo – slika koja mora da ode odavde

  40. Da ljudi zele da cuju sta ovi kvazi politicari imaju da kazu o bilo cemu sto se tice drzave Srbije i njene politike,
    pruzili bi im podrsku na izborima, a ne ovako da pomocu kojekakvih veza budu zastupljeni u medijima. Zaista su nebitni

  41. Srbija i njeni čelnici se svim silama trude da se odnosi medju susednim državama poboljšaju.Nadamo se da će u tome i uspeti .

  42. Srbiji je najveca katastrofalna greska sto je dozvolila da vi budete na vlasti…

  43. Hrvatska je iskoristila Srbiju u svojoj izbornoj kampanji da manipulise glasovima Hrvata ,ali verujem da ce joj se sve to vratiti kao bumerang..

  44. Stav pokreta "Dosta je bilo" je najpriblizniji istini. Kada ne znas sta ces i nesposoban si, a ti probaj da se potuces.

  45. Milosevic je vodio ratove da bi produzio svoju vlast i sprecio demokratizaciju zemlje.Vucic i njegovi ministri sire mrznju i strah nadajuci se da ce pozarom na Balkanu sakriti svoju nesposobnost i nedostatak rezultata.

  46. Politika pomirenja i ekonomskog prosperiteta je pravi nacin da drzava ide napred. A njima ce istorija suditi za napade na Srbiju.

  47. Shvataju svi da je potreban razuman stav,ali mi je ovo nekako novo.Šta uradiše oni za vreme svoje vladavine.Sada kada je Vučićev stav cenjen,sada će svi pametovati.No neka je na dobro.

  48. U ovakvim situacijama narod bi trebao da se udruzi bez obzira na to da li su u opoziciji ili ne jer je interes drzave najbitniji

  49. Opozicija isto misli kao i pozicija, samo ne vidim u tekstu da je bilo ko rekao "Slažemo se sa Vučićem da ne treba ništa odgovarati"
    Poenta je da naša opozicija nikad ne ume da proceni šta je bitno za narod i da se složi sa vlašću, već na svakom koraku gleda da origrabi koji politički poen i glas. Pored ovakve opozicije, ne treba nam neprijatelj spolja.

  50. Sta moze opozicija osim da nagadja,kritikuje,izvuce neku licnu korist,ako im se ukaze prilika,gori su od lesinara.

  51. Ma ovo nije opozicija sve su to istroseni politicari a ja mislim da se Srbija zalaze za mir i nista vise

  52. Da li vajni lideri slusaju sebe sta izjavljuju,reci da se pravi vestacka drama,da bi se skrenula paznja sa problema je nezrelo,tek Zivkoviceva je ne promisljena.

  53. Ako opozicija ima stav po pitanju situacije u regionu , kao što ga ima Boris Tadić onda boljeda ga i nemaju.

  54. Maja: Kada bi Srbi u Hrvatskoj uživali prava kao što Hrvati uživaju u Srbiji , onda bi oni bili presrećni.

  55. Bez ikakvih kalkulacija kad su nacionalni, drzavni, interesi u pitanju, i pozicija i opozicija moraju imati isto mialjenje, po pitanju novih desavanja, narocito, dobro je koliko vidim da smo po tom pitanju saglasni da je mir u regionu veoma vazan za sve..

  56. Mi radimo mnogo na očuvanju mira i stabilnosti i ne upuštamo se u ovu uzavrelu retoriku kojom se bave Hrvati i zvaničnici BiH,zbog toga ova priča opozicije je tek da bi nešto pričali.Sramota.

  57. Većini lidera opozicije ovi napadi na Srbiju dobro dodju, oni nemaju nikakve argumente pa će napade iskoristiti kao svoje.

  58. Vulin je odgovorio na ustaške provokacije, što bi trpeli da nas napaduju ljudi koji brane nacističku ideologiju.

  59. Koga briga šta ova propala opozicija misli o ozbiljnim stvarima, kada oni nisu više niko i ništa niti će više ikada i biti.

  60. Srbija nece oduustati od politike pomirenja a ostali nek spuste malo loptu jer je to u interesu celog regiona.

  61. Srbija se zalaze za pomirenje medju susedima i jacu privrednu saradnju da gledamo od cega se zivi.
    Ne zivi se od svadja i ratova to treba ostaviti u proslosti gledajmo svi zajedno u buducnost.

  62. Samo se vi lozite na ovu Vucicevu sapunicu. On to radi jer nema sta da vam ponudi osim kosku.

    Kakav crni sukob sa Hrvatskom. Pogledajte "Jutarnji list" ili "Slobodnu Dalmaciju". Ni rijeci o Srbiji. Oni imaju pametnije poslove i bolje sagovornike.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.