Šta sledi nakon Vučićevog dogovora o gasu sa Putinom?

Sagovornici Danasa o jučerašnjem razgovoru predsednika Rusije i Srbije o snabdevanju gasom

Ostavite komentar


  1. Retko dobro tumačenje odnosa, samo je propušten komentar da Srbiji ovog momenta ne treba trogodišnji ugovor, koji posle sigurno obavezuje u slučaju raskida istog, mogućih penala i dr. Ta tajnovitost oko klauzula ugovora je besmislena i sigurno ne donosi dugoročno dobro, nama treba da odgovara ugovor max na godinu dana, da bi se Srbija iduće godine mogla pozicionirati u izmeni strategije dobavljanja energenata, ovako opet ista zavisnost! I to će ići dok EU ne zatvori Janaf i slavinu Balkanskog toka, e onda je to gotovo! Bolan rez koji će EU morati primeniti, ali vrlo otrežnjujući u kome ćemo opet mi građani ispaštati, zbog svoje gluposti i duboko ukorenjene korumpiranosti!! Opozicija je tehnički nepismena da shvati ovaj obrazac odluka prema Rusima, svaka čast retkim izuzecima od novinara koji imaju tu crtu senzibilnosti i znanja pa da napišu ovako pametan i smislen članak na temu gasa!! Ovi iz SPS kao zubača, ne možeš ih iščupati nikako, izviru iz pukotina na sve strane, od novca se samo množe! E Cvetkoviću i Tadiću da li štucate, pamtićemo vas po tome…..da vas nije bilo ne bi bilo ni ovoliko korova!

  2. Руси су учинили у вези гаса, а шта ће учинити ЕУ, вршиће притисак у вези КиМ, РС, санкција… а шта ће понудити, па перпективу.

  3. Mislim sa bi trebalo da se organizuje i protest protiv jeftinog gasa u znak solidarnosti sa EU

  4. @za Evropski Srbin
    Dobar komentar, odlican…naravno da se djavo krije u malim slovima, to treba prezentirati i analizirati klauzule.Uglavnom , nerealna politika na nivou sibicarenja , ili na nivou pijacara nakupca koji se prepire sa slucajnim prolaznicima koji dovode u pitanje porijeklo njegove robe (riza iz kine, grah iz bangladesa…) zalosno ,smijesno

  5. Tesko svakom narodu kada o svim pitanjima odlucuje samo jedan covek.Ljudskim zajednicama,nacijama,vladaju diktatori Koji su prisvojili pravo odlucivanja o zivotu I smrti ljudske vrste.

  6. Treba over analiticare pustiti da nabave gas od eu, da I’m daju psenicu, ulje a narodu srbije da nema nista….pa gdje me odlucuje jedan covjeku???

  7. Predlažem da se proevropljanma energija naplaćuje po evropskim cenama.

  8. Poskupljenje struje,gasa ( iako za tim nema potrebe,jer i ovo jedva placamo) i jos veca inflacija… Nas AV jedva ceka da udari po gradjanima… Cestitam gradjanima Srbije nikad naprednije. Samo jos koliko dugo ce nam biti ovako lose?

  9. To sto govore iPutin i Vucic je upitno,ne moze im se verovati..tako da se ceka reakcija zapada,kazem reakcija tj.delovanje a ne papirnate reci..za pocetak bi trebalo ukinuti bezvizni rezim pa nek Vucic stvara konfederaciju sa Rusima i Bjelorusima a sto ne i Severnom Korejom..dok mu se drzava prazni od mozgova..trolova ima za izvoz..

  10. Ko misli da mu ne treba jevtina energija, nek odmah prekine da koristi gas, naftu i električnu energiju, koju sve više dobijamo iz TE na gas. Nemci nas mrko gledaju jer ne uvodimo sankcije Rusima, ali ipak grade nove fabrike kod nas, upravo zbog jevtinih energenata. Naši dobro stojeći intelektualci koji pozivaju da se zimus časno smrzavamo u znak podrške Zelenskom gledali bi to smrzavanje iz tople i skupe daljine.

  11. Prvo, ništa još nije potpisano. Drugo, dok to stigne na red već će na stolu biti nešto treće. Događaji nas pretiču i ništa tu Vučić nije kriv (ili zaslužan).

  12. Nista. Da nece da nas bombarduju ponovo? Ili da nam ponovo uvedu sankcije? Ili da nas prime u EU? Nece.

  13. Dva puta procitah tekst posto komentari kazu da je izneta super analiza gasnog sporazuma jer je do sada niko nije razumeo sta taj sporazum u stvari znaci za nas. Osim kompilacije jucerasnjih izjava dva coveka i jedne zene, ja ne videh nikakvu analizu. Nepotrebno izgubih vreme. Izgleda da i Danas ima botove.

  14. Pa ništa onda da podržimo Ukrajinu, pa da plaćamo skuplje grejanje nego stan.
    U EU će nas primiti do 2040, ali snaći ćemo se.
    Svi su nam dokazani prijatelji osim Rusa.

  15. Nismo dovoljno BOGATI da mozemo kupovati JEFTINE stvari . . .

  16. Zar svi ama bas svi ne traze nesto zauzvrat a neki čak i naređuju šta da rade lideri drzava čak i većim državama od Srbije

  17. Nama treba gas. Bez gasa nema ekonomije i novih firmi i investicija. Tako da koliko god prezirem SnS i av av, ovde ga podrzavam!

  18. Šta god uradili u vrlo smo nezavisnom položaju jer u svetu sila je iznad zakona ipravde

  19. I da smo gas dobili besplatno ovi drugosrbijanci bi imali neku primedbu. Predsednik im je kriv za sve

  20. Када прочитам нешо овако, сетим се оног некадањег ,,Што је више клевета и лажи…

  21. Au kakvi eksperti, kako realan način razmišljanja… Oni kao da su pali sa kruške i ne vide da se i u toj EU svi bore za svoj goli interes kada su u pitanju energenti.

  22. Svaka cast Srbija i Rusija zauvek braca.A evropa nek se ulizuje Americi i nek puca.Amerika ima gasa dok evropa placa svoju cenu.

  23. Vlada@
    Meni moja pok baba ,rodjena 1895 g. Govorila “ Teško narodu koga Grk hrani ,a Rus brani „.

  24. Cim svi iz eu prekinu da kupuji ruski gas I naftu pa makar I jedan litar onda cemo mi razmisliti o istome

  25. Samo me jedno interesuje, KOLIKO STE PARA DOBILI da objavite ovakav tekst? Recite narodu da zna da li je ta cifra u desetinama ili stotinama evra?

  26. E Vlado da nas nije Grk hranio na Krfu i Rus i car Nikolaj usao u rat zbog Srbije i Crvena Armija u Bgd ne bi bilo ni tebe ni Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.