Šta su o beogradskoj vlasti dogovarala tri Aleksandra (Šapić, Vučić, Jerković), prema pisanju Nove.rs? 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda (Arhiva)

Dok pitanje formiranja većine u Beogradu visi u vazduhu, portal Nova.rs saznaje da je predsednik privremenog organa u Beogradu Aleksandar Šapić razgovarao sa dva odbornika sa liste “Mi – glas iz naroda” i dogovorio saradnju. Međutim, naši izvori tvrde da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodno odbio ovo Šapićevo rešenje.

Nosilac parlamentarne liste “Mi – glas iz naroda” doktor Branimir Nestorović rekao je još krajem decembra da su njegovi odbornici u Beogradu dobili ponudu vlasti za učešće u formiranju skupštinske većine.

„Imaju ponude našim odbornicima, znate već kako to funkcioniše, u to ne mogu da se mešam, ne možemo da se mešamo u ličnu odluku svakog čoveka. Ako se neko proda – mislim da je idiot”, kazao je Nestorović.

Prema saznanjima portala, takvih ipak ima. Kandidat SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić ni u jednom trenutku nije krio zainteresovanost za saradnju sa tom listom, te je više puta ponovio da će im uputiti poziv za formiranje skupštinske većine u gradu. Izgleda da je već okrenuo nekoliko brojeva.

Prema informacijama portala Nova.rs, dva odbornika s Nestorovićeve gradske liste razgovarali su sa Aleksandrom Šapićem i načelno prihvatiili njegovu ponudu.

Jedan od njih je ni manje ni više, nego Aleksandar Jerković, nosilac liste na beogradskim izborima.

Pokušali smo da proverimo ove informacije kod samog Jerkovića.

“Dok ne budu konačni rezultati izbora, dok ne bude sve definitivno, rekao sam svima da neću davati izjave. Mislim da bi sve drugo bilo neozbiljno. Ako Vam nije problem kada prođu žalbe i svi rokovi, onda ću vrlo rado da se odazovem, da gostujem, šta god bude trebalo nije problem”, kazao je Jerković.

Na konkretno pitanje da li je prihvatio ponudu Aleksandra Šapića i obećao podršku u formiranju gradske vlasti, Jerković odgovara:

“Rekao sam da ću sve izjave davati nakon okončanja izbornog procesa, tada ću vrlo rado odgovoriti ne samo na vaše, već i na svako drugo pitanje. To je jedini razlog, zato što sam rekao i vašim kolegama isto, i ne bi bilo sada fer da vama dam izjavu, a ljudima koji su me zvali pre dve nedelje ne dam”.

Drugi odbornik koji je navodno „pružio ruku“ Šapiću, prema informacijama našeg portala, jeste Slobodan Đurašinović. On je u izjavi za naš portal negirao čak i da je dobio poziv iz SNS.

U međuvremenu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, kako saznajemo, odbacio ovo Šapićevo rešenje. Dva odbornika za njega nisu prihvatljiva opcija. Zanima ga samo cela Nestorovićeva odbornička grupa, ili ništa…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari