Stamatović: Srbija da se suprostavi ulasku Kosova i Bosne i Hercegovine u NATO 1Milan Stamatović/Foto: N. Kovačević

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da Srbija mora da se suprotstavi ulasku Kosova i Bosne i Hercegovine u NATO pakt, koje, kako je ocenio, Zapad želi da uvede „na mala vrata, u senci rusko-ukrajinskog sukoba“.

Kako je Stamatović naveo u saopštenju, dva člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, preglasavanjem srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika, „pokušali da uvedu sankcije Rusiji“.

Prema njegovim rečima, na to da se Kosovo i Bosna i Hercegovina „pokušavaju silom ugurati u NATO“, ukaziju i izjave predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u Prištini, kao i tvrdnje britanskog premijera Borisa Džonsona da „1992. godine nije izvršena nikakva agresija na Bosnu, odnosno muslimane“.

„Zato glasno poručujemo da je, na osnovu važeće Rezolucije Saveta bezbednosti, Kosovo i Metohija neotuđivi deo vojno neutralne Srbije, kao i da bez saglasnosti Republike Srpske, kao konstitutivnog dela Bosne i Hercegovine, nikakav ulazak u NATO ne dolazi u obzir“, naveo je Stamatović.

Zdrava Srbija na predstojeće parlamentarne izbore izlazi pod rednim brojem 10, kao deo Koalicije suverenisti koju još čine stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari