Stamatović: Za 300 građana po 15.000 dinara iako pomoć prima desetak 1Foto: Nenad Kovačević

U izbornoj kampanji su “poklonili“ Sevojnu milijarde evra investicija na grani, zastrašivanjem i pritiscima, ali i kupovinom glasova uoči samih izbora, u vidu ekspresne socijalne pomoći u iznosu od 4,5 miliona dinara, izjavio je Milan Stamatović, jedan od lidera velike opozicione koalicije u Sevojnu.

On je dodao da se ta koalicija „skromnim sredstvima borila protiv koalicije koju čine SNS, SPS, PUPS, SNP i Pozitivno Užice, ali i kompletnog državnog rukovodstva i Vlade Srbije, što je pomoglo“, kako je rekao, „aktuelnoj vlasti da još jednom, služeći se svim mogućim nedozvoljenim radnjama, utiče na glasače i ubedi ih da ne glasaju po sopstvenom izboru, već onako kako im naredi partija Aleksandra Vučića“.

– Naprednjaci nisu vodili samo prljavu kampanju, nego su i direktno kupovali glasove jer su, u želji da sačuvaju svoje funkcije i fotelje, uoči samih izbora u Sevojnu, iz budžeta Užica podelili po 15.000 dinara socijalne pomoći za 300 građana te gradske opštine, iako se zna da Centar za socijalni rad u Užicu izdvaja tu pomoć za svega desetak ljudi, saopštio je Stamatović i dodao da je taj novac isplaćen iz budžetske rezerve.

– To je klasični kriminal i time bi trebalo da se bave užički odbornici, poručio je Stamatović. Međutim, užički gradonačelnik Tihomir Petković odbacuje Stamatovićeve optužbe, dodajući da je to „još jedna u nizu njegovih bombastičnih izjava s ciljem da ponovo ocrni naprednjake“.

– Naravno da nije bilo takvih isplata i to je lako proveriti. Stamatović bi trebalo da objasni otkud džipovi sa Zlatibora i Čačka, čiji su vlasnici mafijaši koji su direktno povezani sa njim, a koji su bili u nedelju u Sevojnu i zbog čega je policija morala da se bavi tim ljudima. Umesto što širi laži, neka Stamatović to objasni, izjavio je za Danas Petković i pozvao „novinare da dođu u gradsku upravu i da ispitaju šta je isplaćeno iz tekuće budžetske rezerve“.

– To nisu bili mafijaši, nego naši aktivisti i nismo se krili, jer smo bili na ulici i svi su mogli da nas vide. Ako Petković ima saznaja da su to mafijaši, neka objavi njihova imena i registarske tablice tih vozila i neka to prijavi policiji. Neka Petković kaže i to da li je policija imala problema sa našim vozilima i aktivistima ili sa audijem bez registracije, koji je u Sevojnu pratio ljude dok su izlazili na glasanje i kako su se ponašali i šta su radili aktivisti i članovi SNS, uzvratio je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari