Stamenković: Očekuje se da Vlada danas razmotri ograničavanje ulaska u zemlju 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljević (Arhiva)

Danas se očekuhje održavanje sednice Vlade povodom predloga za uvođenje privremene mere zabrane dolaska stranih državaljana sa područija sa intenzivnom transmisijom korona virusa, izjavio je danas pomoćnik ministra zdravlja Goran Stamenković za RTS.

„Kada je reč o našim državljanima koji se vraćaju iz tih područja, za njih je obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana, kako bi zaštitili ljude u svom okruženju“, rekao je Stamenković za RTS.

Stamenković je dodao da „da su granični sanitarni inspektori i sanitarni inspektori pregledima obuhvatili preko 65.000 putnika i 2.200 prevoznih sredstava, među kojima su i avioni i autobusi“.

Stamenković je istakao da je organizovana akcija pojačanog nadzora nad zdravstvenim ustanovama u celoj Srbiji. „Po završetku akcije daćemo podatke u kakvim su uslovima zatečene ustanove, da li poštuju mere i da li je higijena podignuta na viši nivo“, rekao je Stamenković.

Za sada nema otkazivanja događaja, ali je preporuka da se što manje vremena provodi u zatvorenom prostoru, i da građani treba da drže sigurnu udaljenost od osoba sa znacima respiratornih infekcija, poput kašlja, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari