Stanković (NPS): Nemamo opravdanje da ne učestvujemo na izborima 1foto A.K./ATAImages

Nakon što je ispunjen treći zahtev opozicije o objedinjavanju izbora, stvorio se osnov za izlazak na izbore, izjavio je narodni poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković. Stavili smo ih u pat poziciju i morali su da popuste, smatra on.

Stanković je u emisiji Novi dan na N1 komentarišući jučerašnje obraćanje predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić i odluku o objedinjavanju beogradskih i lokalnih izbora 2. juna rekao da je vlast, uz odlučnost i zahteve opozicije shvatila da je to nešto što moraju da daju, da ne bi došlo do još veće krize.

Jučerašnji dan je, kako je kazao, bio zadnji rok koji su dali predstavnicima vlasti, ocenjujući da je i ova odluka mogla biti doneta ranije ali da je to još jedna njihova „uspešna krađa vremena“.

Činjenica je ipak, navodi da je opozicija te uslove tražila i očekivala.

„Ta moralisanja, to što se (Brnabić) klela u demokratiju, sve je to palo u vodu i završilo se time što je rekla de će ispuniti sve uslove“, rekao je on uz ocenu da je vlast kalkulisala sve vreme i da je htela da vidi njihovu poziciju.

Kada su videli pritisak i odlučnost, shvatili su, kaže, da je to najbolja stvar za njih.

Na pitanje da li će na ovaj način biti minimizirani uslovi za izborne nepravilnosti i krađe, Stanković je rekao da ne može da se izbegne sve što oni mogu da urade, ali ovo je minimum zahteva opozicije.

„Verujem da je ovo malo veća šansa za opoziciju. Stvorio se osnov za izlazak na izbore, kazao je Stanković.

Kako je kazao, „nemamo opravdanje da ne učestvujemo na izborima“, ali očekuju se konsultacije sa koalicionim partnerima.

„Drugi jun je ipak bolji datum nego u sred leta, verujem da će se odluka u konsultaciji sa partnerima, doneti danas“, naveo je on.

Rezolucija o Srebrenici i prijem Kosova u SE

Izjave zvaničnika Srbije i Reublike Srpske povodom Rezolucije o Srebrenici koja će se naći pred Generalnom skupštinom UN, prema oceni Stankovića su jedna vrsta kampanje s obziriom na to da će, kako kaže, Kosovo biti primljeno u Savet Evrope.

Izjave Aleksandra Vučića i Milorada Dodika vidi kao dokazivanje srpstva.

Kako je kazao, „zapaljivim govorima“, pokušavaju da sve prebace na taj teren, a da ljudi ne razmišljaju o tome šta rade sa Kosovom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari