Starović u Vašingtonu sa Eskobarom i predstavnicima NATO 1Ministarstvo odbrane

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Nemanja Starović razgovarao je u Vašingtonu sa predstavnicima Stejt departmenta o unapređenju saradnje u oblasti odbrane i političko bezbednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana sa posebnim naglaskom na pitanjima u vezi sa Kosovom, objavljeno je na sajtu MOD.

Kako se navodi u saopštenju Starović je razgovarao sa zamenikom pomoćnika sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Gabrijelom Eskobarom i zamenicom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu Mirom Reznik, kao i sa predstavnikom Ministarstva odbrane SAD Spenserom Bojerom, zamenikom pomoćnika sekretara odbrane SAD za Evropu i NATO, kao i sa zamenikom pomoćnika Generalnog sekretara NATO za politička pitanja Havijerom Kolominom.

Državni sekretar je, takođe, na radnom ručku razgovarao i sa predstavnicima Američko – centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA).

Starović je predvodio delegaciju Srbije Vašingtonu, radi učešća na 18. NATO Konferenciji o oružju za masovno uništavanje (OMU), kontroli naoružanja, razoružanju i neširenju (neproliferaciji) OMU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari