Stefan Krkobabić: Stvaranje opštenarodnog nadstranačkog pokreta impetariv je vremena u kome živimo 1(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Stefan Krkobabić, šef poslaničke grupe PUPS-Solidarnost i pravda, kaže za Danas da je za njegovu partiju prihvatljivo sve ono što vodi boljitku Republike Srbije i svih njenih građana. A smim tim prihvatljiv je i opštenarodni nadstraački pokret o kome priča predsednik Aleksandar Vučić.

„Ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o opštenarodnom, nadstranačkom okupljanju nije od juče. Ona je promišljena i utemeljena, gotovo da je imperativ vremena u kome živimo. Sažeto rečeno: „Svi i sve za Srbiju“ .Za Srbiju prosperiteta, Srbiju socijalne pravde, Srbiju jednakih šansi za sve“, objašnjava Krkobabić.

Dodaje da opciju „ni na Istok ni na Zapad, samo srpska opcija“, vidi kao jedno od mogućih polazišta za definisanje nove doktrine, „aktivne i miroljubive koegzistencije“, primerne realnostima 21. veka.

„Pojednostavljeno: evropski put- DA, bez obzira na neizvesnost i iskušenja. Da evropskim vrednostima, odmah i pre svega. Ali, isto tako i NE, prekidu sa svim onim dobrim; i posebno ističem korisnim za građane i državu, a što dolazi sa istoka“, napominje Krkobabić.

Dodaje da je za PUPS prihvatljivo sve ono što vodi boljitku Srbije i svih njenih građana.

„Sažeto rečeno – svi i sve za Srbiju. Za Srbiju prosperiteta, Srbiju socijalne pravde, Srbiju jednakih šansi za sve““, zaključuje u izjavi za Danas predsednik Poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda Stefan Krkobabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari