Stefanović: Evropski put Srbije garantuje slobodno kretanje do Prizrena i Gračanice 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Srbija mora da postigne sporazum sa Prištinom koji ne bi predviđao bilo kakvo priznanje nezavisnosti KiM, kao ni stolicu u UN, izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović gostujući na televiziji N1.

„Dinamika međunarodnih odnosa dovodi do toga da je moguće da ove godine budemo pred takvim sporazumom. Potrebno je kroz dijalog i strpljenje, bez bilo kakvih sukoba, doći do zatvaranja brojnih otvorenih pitanja između Beograda i Prištine“, objasnio je Stefanović, a prenosi SSP u saopštenju.

On je dodao da takvog ishoda nema ako odustanemo od evropskog puta Srbije.

„Izolacija i odustajanje od EU integracija vodi u slabljenje naše ekonomije, gubitak radnih mesta i dalje narušavanje životnog standarda građana. Mi smo za evropski put Srbije, jer to garantuje da će naše buduće generacije moći da slobodno idu do Gračanice, Dečana, Prizrena i Štrpca bez nasilja i odvajanja od našeg identiteta i našeg ustavnog viđenja statusa KiM“, istakao je Stefanović i dodao:

„Sporazum nije moguć bez presudnog uticaja međunarodne zajednice na Prištinu i pritiska na Kurtija. Budućnost Srbije je suviše važna da bi bila prepuštena ljudima koji samo brinu o rejtingu ili onima koji misle da građani nemaju šta da kažu o svojoj budućnosti. Džaba nam bilo kakav sporazum ili pregovori, ako ne obezbedimo zaustavljanje iseljavanje Srba sa Kosova i Metohije“, zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari