Stefanović i Mojsilović u obilasku snaga u stanju povišene borbene gotovosti 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA/EV

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su obilazak dela snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti zbog zbivanja na Jarinju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno u saopštenju u stanju povišene borbene gotovosti su taktičke grupe koje se nalaze u Garnizonu u Raški, vojnoj bazi Rudnica i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

„Nakon provokacija jedinica Rosu koje se već sedam dana nalaze na severu Кosova i Metohije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je podizanje borbene gotovosti za deo jedinica Vojske Srbije i Ministarstva unutraših poslova“, navedeno je u saopštenju.

Sa Stefanovićem i Mojsilovićem vojsku obišao i Bocan-Harčenko

Zajedno sa ministrom Stefanovićem i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović u obilasku dela deo snaga u povišenoj borbenoj gotovosti je i ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

U obilasku je i izaslanik odbrane general-major Aleksandar Zinčenko, s ciljem da bi se lično uverili u aktuelnu situaciju, javila je Radio televizija Srbije (RTS).

Stefanović je naveo je da je vojska spremna da svakog trenutka odgovori na sve izazove koji su pred nju postavljeni, da će „zaštititi svoj narod i da se neće ponoviti pogrom Srba“.

„Naše tužilaštvo će u narednim danima razmotriti da li postoji osnov za pokretanje postupaka protiv onih pripadnika (specijalne jedinice) Rosu koji su činili različite vrste krivičnih dela – dela terorizma i druge vrste krivičnih dela koja su bila ispoljena u prethodnim danima nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini“, naveo je Stefanović, prenela je RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari