Stefanović: MUP nema informacije da je Ljajić kriminalac 1Foto: N1

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da MUP ne raspolaže informacijama da je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić deo neke kriminalne grupe.

„Lično, ja u to ne bih mogao da poverujem“, izjavio je Stefanović u Skupštini Srbije, gde je obrazlagao zakone iz oblasti unutrašnjih poslova. Optužbe na račun Ljajića, kao vođe narko klana u Srbiji u utorak je u parlamentu izneo lider radikala Vojislav Šešelj, a to je danas u raspravi pokrenula i poslanica SRS Vjerica Radeta.

Ona je rekla da se Stefanović zaklinje na borbu protiv korupcije, a ne reaguje na afere koje „drmaju Vladu“ i pitala da li ima informacije o Ljajiću, kao i da li ima podatke o nameštenom tenderu u kom je navodno učestvovao ministar zdravlja Zaltibor Lončar i da je ministar prosvete Mladen Šarčević jednoj firmi dao novac za elektronske dnevnike.

Ona je takođe upitala Stefanovića da li ima MUP podatke o aferi u Tesla banci iz 2011. u koju su navodno bili uključeni bivši predsednik Srbije Boris Tadić i bivši predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić. Stefanović je odgovorio da za pojedine od tih afera MUP radi provere, ali da se ne može govoriti o tome dok tužilac ne kaže da se ti podaci mogu izneti u javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari