Stefanović: Naše službe i "kobre" će sve učiniti da zaštite Vučića 1Foto: FoNet/MOD Srbije

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se sve radnje koje preduzimaju državni organi na zaštiti bezbednosti i života predsednika Srbije Aleksandra Vučića „sprovode ciljano i na najvišem profesionalnom nivou“.

„Kao potpredsednik Vlade i ministar odbrane mogu da uverim javnost da će vojne službe bezbednosti i naša specijalna jedinica ‘Kobre’ preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti da spreče bilo kakvo ugrožavanje predsednika Vučića i sasvim sam siguran da imaju dovoljno znanja i sposobnosti i da se radi o vrhunskim obaveštajcima i specijalcima“, rekao je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je naveo da su informacije o planu da se izvede atentat na Vučića veoma su ozbiljne i Srbija ih je dobila od jedne od država članica Evropske unije koja ima osnov za posedovanje takvih saznanja.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je ranije danas da su od Evropske policijske službe (Evropol) dobili informacije o postojanju kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dodao da će policija učiniti sve da sačuva bezbednost predsednika države.

On je naveo da su pripadnici policije i predstavnici Evropola pokrenuli akciju otkrivanja identiteta svih pripadnika te organizacije i da su saznali da je na njenom čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer – za kojim je Srbija već raspisala poternicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari