Stefanović: Obradović i Đilas pokušavaju da stvore atmosferu međusobnog obračunavanja građana 1Foto: BETAPHOTO/ EMIL VAS

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović optužio je danas lidere Saveza za Srbiju (SzS) Boška Obradovića i DraganaĐjilasa da „pozivanjem na ulicu i na sukobe pokušavaju da atmosferu u društvu dovedu do takvih razmera da se građani obračunavaju jedni sa drugima“.

Stefanović je u pisanoj izjavi ocenio da je nasilje „jedina stvar koja motiviše Boška Obradovića, Dragana Đilasa i njihove političke saradnike“.

„Za razliku od Đjilasa i Obradovića koji smatraju da policija, tužilaštva i sudovi treba da budu u njihovim rukama, baš kao u vreme vlasti DS kada su njihovi predsednici opštinskih odbora predlagali i postavljali pogodne, podobne i one sudije i tužioce koji će služiti režimu i njihovoj političkoj stranci, za vreme sadašnje vlasti sudstvo jeste i biće nezavisno, tužilaštvo samostalno, a policija samo na strani svoga naroda“, naveo je Stefanović.

Pozvao je opozicione političare da „prekinu sa blaćenjem srpskih policajaca i napadima na te divne i časne ljude, koji se danonoćno bore za svoju državu i njenu bezbednost“.

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je danas pripadnike policije „da se pobune i da ne trpe da im kriminalni klan Nebojše Stefanovića bude na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova“.

Prethodno je izbačen sa sednice Skupštine Srbije jer je stao ispred mesta gde sedi predsednica parlamenta Maja Gojković i počeo da duva u pištaljku kako bi kako je rekao, preneo poruku naroda kako se vlast ponašala tokom vanrednog stanja i borbe protiv pandemije korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari