Stefanović otvorio novu policijsku stanicu u Aleksandrovcu 1Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otvorio je danas novu zgradu Policijske stanice u Aleksandrovcu i najavio nastavak dalje izgradnje novih policijskih stanica, renoviranje postojećih, kao i opremanje savremenim uredjajima i tehnikom.

„Danas smo u Aleksandrovcu otvorili novu policijsku stanicu koja ima 715 kvadrata. Ova policijska stanica koja je moderno opremljena doprineće efikasnijem radu policijskih službenika i omogućiti građanima da poslove koje obavljaju u policiji završe u savremenijim prostorijama na najbolji mogući način“, kazao je Stefanović, a preneo MUP.

Navodeći da je ponosan na to što se pored vozila, uniformi i boljih plata otvaraju i nove zgrade sa savremenom opremom, ministar je najavio da će ove godine biti završeni objekti u nekoliko gradova i da će 2020. biti nastavljeno tim tempom.

„Hoćemo da naše kolege rade u najboljim uslovima, a da građani, kada dođu u svoje policijske stanice, budu ponosni kako su uređene“, kazao je Stefanović.

Pohvalio je rezultate koje su ostvarili policijski službenici u Aleksandrovcu i Policijskoj upravi Kruševac i najavio da će ova Uprava dobiti i pojačanje u ljudstvu.

„Za par meseci Policijska stanica Aleksandrovac dobiće četvoro novih kolega, dok će na teritoriji Policijske uprave Kruševac od leta 32 novih policajca početi da radi. Hoćemo da podmladimo policijski kadar, da uložimo u ljude koji ovde počinju da prave prve policijske korake. Hoćemo da od starijih i iskusnijih kolega nauče kako se postižu dobri rezultati“, rekao je Stefanović.

Stefanović je zahvalio policijskim službenicima koji svakodnevno, rizikujući svoje živote, rade jedan od najtežih i najsloženijih poslova u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.