Stefanović: Podržavam rad direktora VBA Đure Jovanića 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/DS

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da „podržava rad direktora Vojno-bezbednosne agencije (VBA) Đure Jovanića i profesionalaca iz VBA“ i da im poručuje „da samo nastave da rade svoj posao čestito i patriotski kao do sada“, saopšteno je iz ministarstva.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da direktor VBA Jovanić, za koga je potpredsednica SSP Marinika Tepić izjavila da je „uspon sticao paraleleno s usponom Vučića“, „nije dobio nikakav stan na poklon, niti je učinio bilo šta suprotno zakonu, što dokazuju i brojni izveštaji spoljnjeg i unutrašnjeg nadzora rada VBA“.

„Napadi na njega motivisani su samo činjenicom da je jedan deo svoje karijere proveo uz predsednika Vučića, što mu samo služi na čast, ali i zato što pripada vojsci koja jača svakoga dana i jeste ključni faktor bezbednosti svim našim građanima“, rekao je Stefanović.

Stefanović je naveo da tvrdnje koje iznose funkcioneri opozicione Stranke slobode i pravde, protiv predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, imaju samo jedan cilj „da se dokopaju vlasti“.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je ranije danas na konferenciji za novinare javno postavila pitanje i da li je direktor VBA Jovanić „prikrivao osobe iz krimogene sredine koje su navodno u kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem, da li zataškavao aferu prisluškivanja predsednika i švercovao oružje Vojske Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari