Stefanović: S Vučićem imam izuzetno profesionalan odnos, od funkcija je bitnije da Srbija jača 1Foto: MOD

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da ima dobre odnose sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, kao i da je najmanje bitno ko će posle pobede vladajuće stranke na izborima biti na kojoj funkciji, a da je najvažnije da Srbija napreduje.

„Predsednik Vučić i ja imamo izuzetno profesionalan odnos, radimo da svakog dana jačamo našu vojsku. Drago mi je da mogu da ga dobijem u svakom trenutku oko tih pitanja koja su vezana za Srbiju. To je suština“, rekao je Stefanović za TV Prva.

Kako je naveo, „zna da ima mnogo onih koji su zlonamerni i voleli bi da ti odnosi nisu dobri kao što jesu, ali moraću da ih razočaram“.

Na pitanje na kojoj funkciji će biti posle izbora, rekao je da mu je „cilj da ostavi neki trag iza sebe“.

„Za Srbiju je važno da napreduje, personalna imena u tom smislu su najmanje važna. Na kraju krajeva čekajte da pobedimo na izborima, mada sam uveren da će tako biti“, rekao je Stefanović.

Na navode da ga nema puno u izbornoj kampani, kao ni još nekih ministara, odgovorio je da nisu „u centralnim televizijama“, ali da je i on „stalno na terenu“.

„Svaki dan sam u drugom gradu, nekad po tri, četiri mesta“, rekao je Stefanović, navodeći i da je Srpska napredna stranka poznata po tome što daje šansu velikom broju novih, mladih ljudi koji se građanima predstavljaju kao kandidati za poslanike.

Stefanović: Da nemamo jaku vojsku, Kurti bi probao neku ‘Oluju’ na severu Kosova

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da kosovskom premijeru Aljbinu Kuritu smeta jačanje Vojske Srbije jer „ima negativne planove prema Srbima na Kosovu“ i pokušao bi „neku vrstu operacije ‘Oluja’ na severu Kosova kada Srbija ne bi imala snažnu vojsku.

„Srbija ne želi sukobe, mi razgovaramo sa KFOR-om i svim ostalim političkim faktorima. Srbija vrlo često, upravo zato što je svesna svoje odgovornosti, reaguje prilično uzdržano, razumem ponekad povišenu emociju našeg naroda po tom pitanju. Ali ono što radi predsednik Vučić – to radi državnik, da na ozbiljan način sagleda celinu čitave Srbije“, kazao je Stefanović za TV Prva.

Prema njegovim rečima, „moramo na pametan način da vodimo politiku da bismo zaštitili naš narod“.

„Jačanjem naše vojske na pretimo nikome ali oni znaju da ne mogu da ubijaju naše ljude i znaju da je VS tu (da zaštiti Srbe)“, rekao je Stefanović.

On je rekao da Srbija nabavlja oružje „prilično balansirano“ i da „kupuje ono koje ja najbolje za nas, vodeći se i novcem koji možemo da potrošimo“.

Na pitanje da li se neke zemlje ljute na to odake se oružje nabavlje, on je rekao da se „svi ljute“.

„Ne mogu da ulazim u detalje šta kažu i ne interesuje me. Mene interesuje samo da li je nešto u interesu Srbije“, rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari