Stefanović sa ministrom privrede Republike Srpske o saradnji u namenskoj industriji 1Foto: FoNet/MOD

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslavom Petričevićem o saradnji u oblasti namenske industrije.

Stefanović je rekao da odnosi Srbije i Republike Srpske kontinuirano jačaju i da su „primer kako se zajednički radi na razvoju i stvaranju boljih uslova života za građane, a istovremeno doprinosi očuvanju stabilnosti regiona“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je, kako se navodi, podsetio na razvijenu saradnju u obostranom interesu koju su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostvarili sa fabrikama iz Republike Srpske, kao što su Orao iz Bijeljine, Kosmos iz Banjaluke i Fabrika motora specijalne namene sa Pala.

Stefanović je naveo da je Ministarstvo odbrane Srbije sa preduzećem Orao ove godine potpisalo najveći pojedinačni ugovor o remontu motora za Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovnu odbranu, u vrednosti 3,7 miliona evra, a da je firma Kosmos dobila posao remonta sistema Kub, navodi se u saopštenju.

Srbija na taj način nastavlja jačanje kapaciteta i modernizaciju svoje vojske, a istovremeno investira i doprinosi jačanju privrede Republike Srpske, kazao je Stefanović.

Petričević je zahvalio na saradnji koju Srbija ostvaruje sa namenskom industrijom Republike Srpske, rekavši da je ona od značaja i za očuvanje i otvaranje radnih mesta u preduzećima iz te oblasti, ali i za ukupnu privredu Republike Srpske.

On je potvrdio opredeljenost za dalje strateško produbljivanje te saradnje, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari