Stefanović: SSP najoštrije osuđuje napad osoblja ambasade Srbije u Briselu na studente

Ostavite komentar


  1. Molim studente da ponove protest ipred amabasade Sbije u Briselu, i da se slikaju sa novim i ubojitijim transparentima, a da sve to neko snima za društvene mreže.

  2. Vučićevsko-Dačićevska kultura, diplomatija i demokratija.Oni su najveće zlo koje je zahvatilo ove prostore u zadnjih dve hiljade godina.

  3. Ana Urosevic Hrustanovic jeste tamo ambasador. Nazalost. Ali nije diplomata. Kako se i kada zaposlila u MSP? Nelegalno, bez ikakvih konkursa ili uslova i sa krajnje sumnjivom „diplomom“ italijanskog jezika, 2008. Zaposlili su je licno Vuk Jeremic i Borislav Stefanovic, a na zahtev B. Tadica, kome je A. U. H. bila saradnica, mada bez fakulteta. Vrlo brzo, vec 2010. ju je ista ekipa postavila za ambasadorku Srbije u Italiji, na uzas, sok i nevericu i Italijana i MSP. Jer je tada imala samo 32 godine, 2 godine staza, nije diplomata i sumnjivu diplomu. Tacno je i da je nova vlast zadrzala, iz nepoznatih razloga. Pa kasnije i unapredila i poslala direktno na novu i vazniju sluzbu, ambasadora Srbije pri EU u Briselu (zbog cega su po hitnom postupku 2016. vratili dotadasnjeg ambasadora dr Duska Lopandica i skratili mu mandat). Sve navedeno su vrlo poznate i dostupne cinjenice, koje se mogu proveriti lako u MSP. Ali istovremeno zatrazite i overene kopije dokumenata kao sto su „diplome“, nostrifikacija u Srbiji i diplomatsko-konzularni ispiti (kojih nema), radnu knjizicu sa radnim iskustvom pre MSP (koga nema). Pitajte i B. Stefanovica zasto ne pominje gore navedne cinjenicne istine

    1. Ovo je uzas ako je tacno.
      Kakva diplomatska sluzba sa politikantima.
      Ljudi za sve rezime.

  4. Osoblje strane ambasade interveniše van prostora ambasade,na tuđoj teritoriji?! Neviđeni skandal! Sada bi belgijska diplomatija trebala da interveniše,pozvala srpskog ambasadora na razgovor pošto su pripadnici ambasade Srbije izašli nezakonito na njenu teritoriju i protivzakonito intervenisali!

    1. Bio si u Hanoju ili gledao američke dokumentarce..ha,ha

      1. Pristojan odgovor opozicionog navijaca. Bravo za „postovanje“ neistomisljenika.

    1. Negde sam procitao da su bila samo dva studenta srpskog porekla, ostali stranci

      1. @ivan***Bez obzira na poreklo demonstranata osoblje srpske ambasade ne sme da interveniše izvan svog „dvorišta“.Zamislite šta bi bilo da su američki marinci intervenisali za vreme demonstracija 2008.kada im je napadnuta ambasada u Beogradu?

    2. Inostrani studenti su se ugledali na domace demostrante pa su nasu sramotu preneli i u inostranstvo. Sramota!

  5. G. Borko, objasnite srpskom narodu zasto je Srbija morala da uplati 999 999 dolara za slucaj D.Kovacevica i zasto ste naredili izdavanje putnog lista za gore navedenog, za kim je bila raspisana americka poternica, samim tim neduznog konzula na pravdi Boga isterali sa posla i oterali u pritvor?

    1. @Ivan***“Nedužni“ konzul Srbije Nenadović i vicekonzl Milošević koji su kao diplomate omogućili bekstvo Kovačevića iz USA,a znali su da će snositi posledice,a usput će obrukati Srbiju i oštetiti je za položenu kauciju?! I ko je taj Kovačević da mu Srbija isplaćuje dogovorenu odštetu porodici studenta kojeg je poslao u komu?Ništa Srbija nije morala a pitajte tadašnjeg konzula i vicekonzula zašto su uradili to što su uradili.Nisu znali da prave krivično delo,bez obzira da li im je to neko naredio? I sada su oni nepravedno kažnjeni „na pravdi Boga“?!

  6. zašto kritikujete hrustanovicku. pa ona je jedan od brojnih primera kako se gradi karijera u zemlji gde ne postoji nikakvi kriterijumi i usvojeni standardi. bitno je jedino imati veze i blagovremeno se prilagoditi novim uslovima i politici. za ilustraciju o kakvim se kadrovima radi najbolje je da idete na sajt naše misije pri eu gde je slika hrustanovicku koja predaje akreditive tusku uz engleski prevod submission of credentials. svako lo iole malo zna engleski reci će vama da je pravilno izraz za predaju akreditiva presented credentials. toliko o našim kadrovim na svim nivoima – znanje je u drugom planu bitne su veze i prilagođavanje.

Ostavite komentar


Politika

Veljanovski: Javni servisi ignorišu drugačije mišljenje 10

Veljanovski: Javni servisi ignorišu drugačije mišljenje

Na poziv predsednice Skupštine Srbije, a u okviru dijaloga o poboljšanju izbornih uslova, poslaničke grupe razgovarale su sa predstavnicima rukovodstava javnih servisa RTS i RTV. Generalni direktor RTV-a Goran Karadžić za N1 kaže da na sastanku nisu čuli ništa novo iz plejade zamerki, koje su stalno prisutne kada je o javnim servisima reč.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.