Stefanović (SSP): Naš stav je jasan, raspisivanje izbora odmah, održavanje u decembru 1foto FoNet Aleksandar Barda

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je da je u zahtevu dela opozicije za raspisivanje vanrednih beogradskih i parlamentarnih izbora, koju su uputili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, precizirano da odmah traže raspisivanje izbora kako bi oni bili održani pre kraja godine.

Vučić je prethodnih dana govorio da zahtev opozicije nije precizan, jer u njemu traže raspisivanje, a ne održavanje izbora do kraja godine.

Stefanović je za današnje izdanje lista Nova ocenio da je u pitanju Vučićev „spin i pokušaj bežanja od odgovornosti“, jer je u maju i junu kazao da će raspisati izbore onog trenutka kada opozicija to zatraži.

„U poslednjem pasusu se precizira da tom inicijativom izlazimo u susret njegovim rečima da će izbori biti raspisani onog momenta kada se postavi zahtev. Ako će biti raspisani onog trenutka kad damo zahtev, ne znam kakav mart čovek spominje“, rekao je potpredsednik SSP.

Stefanović je kazao da ne vidi šta Vučiću nije jasno u tom zahtevu i dodao da je opozicija spremna da svaki dan dodatno objašnjava i podseća na reči predsednika.

„Naš stav je potpuno jasan, nužno je raspisivanje i održavanje parlamentarnih i beogradskih izbora u decembru. Naravno, mi insistiramo na ispunjavanju preporuka OEBS i ODIHR o izbornim uslovima, da bismo dobili iole slobodne izbore u Srbiji“, ocenio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari