Stefanović: U politici sam zbog Vučića 1Foto: BETAPHOTO/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Jedan sam od onih koji su ušli u ozbiljno bavljenje politikom zbog Aleksandra Vučića i zahvaljujući njemu, a neprocenjiva znanja o politici, kao i o posvećenom i odgovornom radu za građane i Srbiju, naučio sam, kao i hiljade drugih stranačkih kolega, od Vučića, izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović.

„Nikada nismo mogli da biramo okolnosti u kojima će Srbija da se nađe, ali ako je već morala da bude stavljena u iskušenja, onda biram da državu tada vodi Vučić, jer je to garancija da će moja zemlja ostati mirna, stabilna i uspravna, kakve god da su okolnosti oko nas“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi i dodao da je zadovoljan što u tom izboru ima najmanje 2,2 miliona istomišljenika.

Dužnost mi nalaže, istakao je Stefanović, da najpre sebi, ali i stranačkim kolegama, postavim pitanje ne samo da li smo učinili dovoljno, nego da li smo učinili sve što smo mogli da breme izazova, pritisaka i teškoća ne bude stavljeno samo na jednog čoveka, nego na sve nas, a odgovor se, nažalost, sam nameće – nismo.

„Podrška od 60 odsto građana je odgovor nacije Vučiću lično, ali još više, to je odgovor Srbije na pitanje kome ćete poveriti na brigu svoju zemlju, svoje gradove i sela, i to u vreme kada svetom vlada neizvesnost, nesigurnost, kriza i zla volja“, ocenio je Stefanović.

„Vučić je njihova odluka za vreme koje dolazi i to je najbolja odluka koju je narod mogao da donese, pokazavši da je zreo, da misli na svoju budućnost i da ume da donese pravu odluku“, kaže Stefanović.

„Zato što pred sobom imamo ovu više nego jasnu sliku, moramo ozbiljnije nego ikada ranije sebi da postavimo pitanje da li smo uradili ono što smo bili dužni da budemo deo narodnog odgovora i, još više, da li smo spremni da u danima koji dolaze pokažemo da smo dorasli bar delu odgovornosti, koju Vučić već drugi put preuzima“.

Ne usuđujem se da dam odgovor, istakao je Stefanović, ne zato što ne poznajem sebe i svoje stranačke kolege, a naročito Vučića, nego zato što sam svestan da će davanje tog odgovora da traje sve vreme dok budemo u prilici da radimo ono šta nam je dužnost, a kada to kažem, mislim na posvećenost koja se pokazuje uporno i u kontinuitetu, sve vreme borbe za Srbiju i naš narod, a ne nekoliko nedelja borbe za funkciju, a onda povlačenje pred prvim većim pritiskom na našu zemlju.

„Svako od nas može da kaže da je i do sada radio najbolje i najviše što je mogao, neko s pravom, neko ne, ali to ne znači da smo uradili sve što je bilo potrebno i svakako ne znači da smo uradili dovoljno, a u ovoj kritici i preispitivanju svakako polazim od sebe“, naveo je Stefanović.

„Komforno je kada predsednik naše partije i naše države ima najveću podršku naroda koju ova zemlja pamti i izuzetno smo ponosni na to, ali to je odgovor koji je dobio Vučić, a nije i ne sme da bude zaklon za sve nas koji smo u politici i na svakoj javnoj funkciji zahvaljujući njemu i politici koju on vodi“, poručio je Stefanović.

Ne poštujem, dodao je, one koji svojataju Vučićev ugled i narodno poverenje, a jako dobro znaju da tome nisu doprineli onoliko koliko su bili dužni, bez obzira da li zato što nisu mogli ili zato što nisu hteli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari