Stefanović: Život u Srbiji liči na noćnu moru 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas u Sremskoj Mitrovici da Srpska napredna stranka danas u tom gradu drži miting sa kojeg poručije da „Srbija sanja i njeni snovi se ostvaruju“, a da njemu život u Srbiji više liči na noćnu moru.

„Devet žena je ubijeno za prvih devet nedelja ove godine u porodičnom nasilju. Država ćuti i hvali se protokolima i zakonima. Radnici umiru pored proizvodinih traka, jer im ne dopuštaju da odu sa posla i kada se loše osećaju, a država i na to ćuti“, rekao je Stefanović, navodi se u saopštenju.

On je dodao da je u Srbiji sve maje lekara, da prosvetu opterećuje nasilje, kako vršnjačko, tako i nasilje nad nastavnicima, da se poljoprivreda muči, a cene rastu.

„Zato mi iz SSP kažemo da nam je potrebno buđenje. Ovo su ozbiljna i teška vremena i Srbija više ne može da čeka. Do sada smo već platili cenu čekanja“, rekao je Stefanović na tribini „Srbija u Evropi“.

On je poručio da Srbija pripada Evropi i geografski i istorijski i ekonomski i da je potrebno da to bude i politički.

Kako je rekao, Srbija se mora voditi svojim interesima, a glavni je a bude jača.

Član Predseništva SSP Branko Miljuš rekao je da u Srbiji danas specijalac ima višu platu od lekara specijaliste i od učiteljice i da vlada odbija da naplati porez na ekstraprofit NIS-u.

„Iz takve Srbije se odlazi trbuhom za hlebom i mozgom za dostojanstvom. Za deset godina biće nas milion manje. Svi ti ljudi beže od sistema koji radi samo za privilegovane“, kazao je Miljuš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari