Stefanović i francuski senatori: Dve zemlje imaju dobru saradnju u oblasti odbrane 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović i francuski senatori ocenili su danas da Srbija i Francuska imaju dobru bilateralnu saradnju u oblasti odbrane i da postoji obostrano opredeljenje za njeno dalje unapređenje.

Stefanović boravi u zvaničnoj poseti Francuskoj gde se danas sastao sa delegacijom Senata, koju je predvodio Kristijan Kanbon (Christian Cambon), predsednik Komisije za spoljne poslove, odbranu i oružane snage.

Ministra su, uz Kanbona, u francuskom Senatu dočekali Marta de Sidrak (Cidrac), predsedavajuća Grupe prijateljstva Francuska – Zapadni Balkan i Iber de Kanson (Hubert de Canson), diplomatski savetnik predsednika Senata Žerara Laršea (Gerard Larcher), saopštilo je Ministarstva odbrane Srbije.

Stefanović je zahvalio na podršci koju Francuska pruža evrointegracijama Srbije, ističući da je punopravno članstvo spoljnopolitički prioritet Srbije i da je na tom putu „podrška jedne snažne Francuske važna“.

Predsednik Komisije francuskog Senata Kanbon je istakao važnost zajedničke istorije srpskog i francuskog naroda i ocenio da je potrebno na tim osnovama dalje razvijati saradnju.

Kanbon je, takođe, ocenio da je za Francusku značajna opredeljenost Srbije za evrointegracije i da ta zemlja važna za stabilnost regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari