Stepanović: Ideja "ProGlasa" je da se ljudima kaže da imaju pravo da se bore za svoj život 1Foto: FoNet/Aleksandar Mijailović

U Kikindi je danas održana tribina „ProGlasa“ na otvorenom, jer kako je rečeno, „od 2016. Kikinda je zabranjeni grad“.

„Javni prostor se ne moze iznajmiti, kažu – neće politiku u kulturne prostore. Niko ne može, ali oni mogu“, rekao je novinar Željko Bodrožić, prenela je televizija N1.

On je pozvao gradjane da izadju na predstojeće izbore, piše na sajtu te televizje.

„Bitno je da iskoritite biračko pravo i da svojim glasom pomognete da Srbija postane bolje mesto za život. U 20 sati je završna tribina u Beogradu, što kažu – lala za finale“, kazao je Bodrožić.

Pozvao još građane Srbije da izađu na glasanje u nedelju i da , kako je naveo, „probaju da izvuku zemlju iz loše pozicije kako bi bila deo moderne, razvijene Evrope“.

Novinarka Biljana Stepanović kazala je na tribini da su svi građani u Srbiji u istoj situaciji.

„Ja sam Kragujevčanka i svuda nailazim na istu atmosferu, ljudi su željni razgovora, da čuju nešto što nije laž, obmana, što nije sipanje vatre i besa na neistomišeljenike“, rekla je.

„Nama se sada podmeću teze – da ako mislite drugačije, vi ste neprijatelji ove zemlje. Ko ima pravo da meni kaže da sam ja neprijatelj ove zemlje. Ja idem po Srbiji upravo zato što volim svoju zemlju“, naglasila je Stepanović.

Prema njenim rečima, čitava ideja ProGlasa je „da se ljudima kaže da imaju pravo da se bore za svoj život, da učestvuju u društvu“.

Psiholog Aleksandar Baucal je izjavio da je ideja Proglasa bila da pozove što više građana da iskoriste svoje biračko pravo, te da, kako je naveo, „da izraze svoje mišljenje kroz glasanje“.
„Možemo da razumemo da neko kaže ‘svi su isti, šta tu znači moj glas’, sve su to argumenti o kojima možemo da razgovaramo i treba da razgovaramo sa onima koji imaju dileme i pokažemo im da ne treba da propuste priliku da utiču na svoj život“, rekao je Baucal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari