Stevandić: Policija neće izbaciti Šmita iz RS, već će ga braniti od naroda 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da policija Republike Srpske neće „izbacivati“ visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita ako dođe na teritoriju Republike Srpske, već će ga, kako je rekao „braniti od naroda“.

„On će svojim pokušajima da uvede jednu vrstu nasilja dovesti do toga da ga policija neće izbacivati, njega će policija braniti od naroda“, rekao je Stevandić novinarima u Stanarima kod Doboja.

Dodao je da bi Šmit „trebalo da bude zahvalan policiji Republike Srpske koja ima obavezu da svakoga brani i one koje narod voli i koje ne voli“, dodavši da Šmita „očigledno narod u Republici Srpskoj ne voli“.

Predsednik RS Milorad Dodik je nedavno najavio da će policija RS uhapsiti visokog predstavnika Kristijana Šmita ako dođe u RS i potom ga „izbaciti“ iz tog entiteta.

Stevandić je ocenio da je Šmit, koga vlasti u RS ne priznaju kao legitimnog visokog predstavnika, jer Savet bezbednosti UN-a nije potvrdio njegovo imenovanje, „do sada učinio najviše na širenju antinemačkog raspoloženja i da je najveću štetu naneo svojoj zemlji“, dok je „RS pokazala političku superiornost“.

„Mislim da se Šmit upecao na udicu iz Republike Srpske i da smo mi pokazali političku superiornost, jer ćemo naterati sve da analiziraju njegovo imenovanje i da svi budu upoznati s tim da on nije legalan“, kazao je on, a Republika Srpska će „preživeti i Šmita, kao i sve druge“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari