Stranka Zajedno: Nećemo prisustvovati konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije 1Foto: Z. S. M.

Stranka Zajedno je danas pismom obavestila svoje partnere iz evropske porodice zelenih partija da neće prisustvovati konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije 6. februara.

Stranka je navela da smatra nužnim da ni koalicija „Srbija protiv nasilja“ ne dođe na tu sednicu da bi se „izbeglo davanje legitimiteta vlastima“ koje su „izvršile izbornu krađu na poslednjim izborima“.

Zajedno navodi da je još jedan od partnera u koaliciji već odlučio da „zbog evidentne izborne prevare“ ne prisustvuje konstitutivnoj sednici Skupštine.

U pismu dostavljenom i medijima se podseća da su međunarodne i domaće posmatračke misije zaključile da se izbori u Srbiji ne mogu smatrati slobodnim i poštenim, i da su nađeni dokazi o nepravilnostima i očiglednim izbornim prevarama.

Podseća se da bi 8. februara Evropski parlament trebalo da glasa o rezoluciji kojom se ocenjuje stanje posle izbora u Srbiji, a da su iz tog tela već pozvali i srpske vlasti da istraže prijavljene nepravilnosti.

„Uprkos svim ovim zahtevima i pozivima na akciju, vlasti u Srbiji su zakazale konstitutivnu sednicu za 6. februar. Za Zajedno je neprihvatljivo da se konstituiše parlament pre no što se donese Rezolucija EP o izborima u Srbiji“, piše u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari