Studenti novosadskog univerziteta otputovali na proteste i blokadu saobraćaja u Beograd 1Foto: A. L.

Grupa studenata Univerziteta u Novom Sadu otputovala je na proteste u Beograd gde će biti organizovane blokade saobraćaja.

Okupljanje studenata je počelo oko devet časova u kampusu Univerziteta, nakon čega su peške krenuli ka Železničkoj stanici.

Njih oko četrdesetak ukrcalo se u voz za Beograd gde bi se oko 12 časova trebali pridružiti protestnom okupljanju ispred zgrade Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Studenti su za danas za podne u Beogradu najavili dve blokade na mestima koja nisu naveli, ukoliko pomenuto Ministarstvo do tada ne odgovori na njihov zahtev i otvori biračke spiskove.

„Ovo je borba svh nas studenata koji žive u ovoj državi, nismo zadovoljni i želimo da se stvari promene. Ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu ćemo se pridružiti kolegama u Beogradu“, kaže studentkinja Natalija Petrović.

U najavi piše da će svako dobiti komad stiropora „da bi lakše mogao da izdrži period blokade od šest časova“.

Okupljanje studenata u kampusu u Novom Sadu obeležio je i neobičan nastup profesora Fakulteta tehničkih nauka Mladena Pečujlije, koji je pokušao da neke svoje studente pozove na kosultacije u njegov kabinet.

Potom je ušao u raspravu sa nekolicinom studenata koji su njegov nastup ocenili kao običnu provokaciju.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari