Studenti reagovali na saopštenje Ministarstva: Poslaćemo zahtev svim lokalnim samoupravama, do srede očekujemo odgovor 1Foto: Vojin Radovanović

Podnećemo zahtev svim lokalnim samoupravama za uvid u biračke spiskove, rekao je Ivan Bijelić, jedan od organizatora blokade Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, i dodao da imaju rok do srede da im odgovore.

Studenti koji od podneva protestuju i blokiraju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa zahtevom da im se dozvoli uvid u trenutni birački spisak i spiskove po kojima su građani glasali reagovali su na saopštenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Aktivista Ivan Bijelić izjavio je da se oglasio ministar Aleksandar Martinović sa tvrdnjom da je birački spisak jedna od najažurnijih evidencija ikad i da mu ništa „ne fali“.

On je naveo da je Martinović dodao da je u proteklioh 11 godina kontinuirano radilo na unapređenju podataka, te da su vidljivi rezultati.

Martinović kaže da mi na silu preuzimamo vlast i da će Ministarstvo svom snagom biti uz predsednika Vučića i da je privrženo njegovoj politici, poručio je Bijelić.

On je napomenuo da ministar nije spomenuo okupljanje građana u svom odgovoru.

Pošto nije odgovorio na zahtev, mi ćemo podneti zahtev i svim lokalnim samoupravama za uvid u biračke spiskove, naglasio je Bijelić i dodao je da imaju rok do srede da im odgovore.

On je najavio da će u narednih posla sata sastaviti zahtev i pozvao okupljene da ga potpišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari