Rektorski kolegijum Univerziteta: Rektorat će preduzeti mere

Ostavite komentar


  1. 1968 studenti su zahtevali „viši oblik komunizma“ „staljinizam“
    a ovi
    zahtevaju „viši oblik demokratije“ „đilizam“ sa bespaltnim pivom za „protestante“
    Bolje tražite da Đilas plati „školovanje“ jer je wegova „diploma mašinskog fakulteta“ ostale naupotrebljena jer je postao „sutdent političar prorektor“

    1. Locirali smo te a sad sledi tvoja biografija na svim medijima.Da vidimo koji nam sve lopovi i prevaranti kroje kapu.

  2. Hoce li Rektorski kolegijum „preduzeti mere“ i da see septembru sastane Odbor za profesiinalnu etiku i da konacno ponisti jedan neoriginalni doktorat, ili ce rektorka nastaviti da se sramoti prikrivajuci plagijate i autoplagijate na ovako ocigledan i providan nacin, dok „preduzima mere“ protiv onih koji traze minimum akademske cestitosti na BU?

  3. Nije to nikakav rektorat, to je Vučićeva elita koja slepo izvršava njegova naređenja. Toloki pad na šangajskoj listi a da niko ništa ne preduzima to je samo nemoć insistucije, a da ne pričamo o kupovini diploma, falsifikovanju doktorata …… .

  4. Gospodo iz tkzv nezavisnog studentskog pokreta-odakle vama pravo da određujete ko je a ko nije dobro dišao u zgradu čiji su vlasnici građani Srbije a ne vi ?Ovu organizaciju SNS nezavisnu raslustiti,rektore pohapsiti jer su 70% megatrend ili sa prištinskog univerziteta.

  5. A vi u kolegijum znate šta je čast, poštenje, ugled profesije. Nažalost ćuteći na lopovluk i plagiranje uništili ste ugled BU gde mladi veoma brzo shvataju o kakvom moralnom posrnuću se radi i jedini izlaz vide bežeći u svet glavom bez obzira

  6. Svakodnevno smo svedoci urušavanja ne samo ovo malo osnovnih vrednosti društva koje su nam preostale, već i njegove elementarne logike, izazvane postupanjem vlasti i opozicije. Ono što vlast poodavno radi u rukavicama, opozicija radi bez rukavica, postaje nervozna i pretvara sebe u gubitnika. Nije homogena, organizovana, jedinstvena, nema jasne ciljeve, podeljena je u kolone, nema energiju da smeni vlast, i „cajtnotu“ vuče pogrešne poteze. Bledunjavim činjenjem, često pogrešnim, samo skreće pažnju u smislu „mi još postojimo“, bez stvarnih, ozbiljnih i dugoročnih efekata. Prava opozicija u Srbiji odumire, vlast se povremeno počeše i nastavlja da se bahati. I tako će biti do izbora, a i posle izbora. Šta im znači ova opsada Rektorata? Ništa do par dana u medijima. Nisu ni studenti kao što su nekada bili, ako su uopšte studenti. Ili su možda oni što bi da studiraju 15 god? Prvo im dobro izvući uši, a onda isterati napolje, zabraniti prilaz Rektoratu na 300 m i odrediti meru društveno korisnog rada. Na čelu sa Vučićem, Malim, Đilasom, Sergejom i ostalom bratijom. Svi su oni isti, jedina razlika je što su jedni na vlasti, a drugi nisu, jedni nas biju u rukavicama, drugi bez rukavica.

  7. Neprijatno sam iznenadjen da su tri četvrtine komentara koje ste pustili desničarski i nesuvisli, jer autori lupetaju gluposti! Koga predstavljate?

  8. Dakle na Svecanu akademiju i zakusku povodom Dana univerziteta, pozvani su neki ljudi, ali ne i studenti! I onda je Rektorat (to je sluzbenicki deo price, zar ne), izdao saopstenje u kome pljuje na svoje studente. Umesto sto su pokusali da ih izbace, mozda su mogli da ih pozovu na proslavu? Do sada su profesori i dekani uvek podrzavali svoje ucenike i 1968. i 1992. i 1996. Ali sada, na svu srecu ne svi, profesori podrzavaju diktatora i pokusavaju da svoje studente umesto logickog razmisljanja nauce pokornosti.

  9. Bar 95 posto studenata nije u ovoj prici,niti podrzavaju ove u rektoratu,ni ove ispred.Takav je i stav zvanicnih studentskih organizacija,pa ovoga puta profesori i jesu na strani studenata,bar ogromne vecine,a svima se nikad ne moze udovoljiti,a posebno predstavnicima politickih organizacija.

  10. „Rektorat će preduzeti mere…“. Da je Rektorat preduzeo mere oko odbacivanja plagiranog doktorata Siniše Malog, ne bi ni došlo do protesta studenata. Svojim nepreduzimanjem mera, devastira se moral, učenje, znanje i pošten rad i učenje. Šta se desilo sa aferom na kragujevačkom univerzitetu? Da li su i tamo „preduzete mere“? Gde ste rektori, dekani, profesori, docenti, asistenti? Gde vam je moral?

  11. Ja sam upozoravao da se radi o organizovanom napadu na autonominju BU.
    Pocelo je sa neosnovanim kritikama polozaja BU na Sangajskoj listi (gde je BU samo cudom plasiran u prvih 500), a sada smo presli i na fizicko nasilje.
    Politici nije mesto na Univerzitetu, a ni studentima nije mesto u Rektoratu.

    1. Stefanovicu,jesi li opet dohvatio pogresnu terapiju?
      Covece,pa ti ne znas gde je levo.Tvoja glava je cista i bistra kao dosije Zvezdana Terzica !!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.