Subotica: Pokret za preokret zatražio od vlasti hitno sređivanje zapuštenih sportskih terena 1Foto: Pokret za preokret Subotica

Gradski odbor Pokreta za preokret (PZP) Subotica zatraži je danas od lokalne vlasti da se sportski tereni u mesnim zajednicama Kertvaroš i Mali Bajmok, u Banijskoj i Fočanskoj ulici hitno rekonstruišu jer su zapušteni i nisu pogodni za sportske aktivnosti.

“Na terenima je popucala podloga, postoje ulegnuća u kojima se zadržava voda, a delom su zarasli u korov. Omladina i rekreativci nemaju mogućnost u ovim mesnim zajednicama da se bave sportom, a da to ne plate u nekom od privatnih sportskih klubova”, navode u ovoj stranci.

Pokret za preokret pita gradska vlast u Subotici zašto je dozvolila da ovi tereni propadaju i budu potpuno zapušteni godinama.

“Košarkaški i drugi tereni u Subotici i u drugim delovima grada su sramno zapušteni, devastirani i neupotrebljivi. Podloga za teren je na više mesta iskidana, a koševi su polomljeni. Sportski tereni su ranije napravljeni i zadatak sadašnje vlasti je bio samo da ih pravilno održava. Posebno je loša situacija u prigradskim naseljima i selima”, ocenjuju.

PZP je zatražio hitno sređivanje sportskih terena “da bi deca, mladi i rekreativci mogli tu da se druže i uživaju u sportskim aktivnostima”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari