Sud u Prištini: Uhapšeni Srbin, Milun Milenković, tereti se za „izvršenje terorističkog dela“ decembra 2022. 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Bojan Slavković)

Srbinu M.M. uhapšenom u utorak u centru severnog dela Mitrovice određena je jednomesečna mera pritvora, potvrdio je juče njegov advokat Nebojša Vlajić. Ovu mu je meru odredio Osnovni sud u Prištini i to, kako preciziraju, za krivično delo „izvršenje terorističkog dela“ početkom decembra prošle godine u vezi sa napadom na kancelarije Opštinske izborne komisije.

„Sudija za prethodni postupak usvojio je kao osnovan zahtev Specijalnog tužilaštva Kosova za određivanje mere pritvora protiv okrivljenog M.M i određen mu je pritvor na određeno vreme od jednog meseca zbog osnovane sumnje da je isto lice izvršilo krivično delo ‘izvršenje dela terorizma u saizvršilaštvu’“, naveli su iz ovog suda, a prenosi Kossev.

On se konkretno tereti da je 6.12.2022. godine, kako dalje navode iz Osnovnog suda u Prištini, u cilju „ozbiljnog zastrašivanja, onemogućio lokalne izbore“.

„Okrivljeni M.M se sumnjiči da je 06.12.2022. godine u saradnji sa drugim licima, u kancelarijama Izborne komisije u Severnoj Mitrovici, u cilju ozbiljnog zastrašivanja stanovništva, onemogućio lokalne izbore kao i u cilju destabilizacije ili uništavanja osnovnih političkih i ustavnih struktura Republike Kosovo; kada su službenici CIK-a i policajci otišli ​​da otvore kancelariju, okrivljeni M.M. je zajedno sa drugim licima bacio dve ručne bombe i dve šok bombe, u kojem slučaju su jedna granata i dve šok bombe eksplodirale i kao rezultat toga pričinjena je značajna materijalna šteta, a životi službenika CIK-a i policije bili su ugroženi“, navode iz suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari