zvečanfoto EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Supruga jednog od kosovskih Srba Jelena Živković demantovala je navode direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da je kosovska policija „jurila da uhapsi“ njenog supruga i još dvojicu Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice i apelovala na Beograd da prestane sa etiketiranjem i prozivanjem.

Moj suprug jeste prijatelj Miluna Milenkovića, zajedno su osnovali klub, trenirali, ali nije tačno da su ga jurili da ga hapse kako je to rekao direkror Kancelarije za Kosovo i Metohiju“, rekla je ona za portal N1.

Podsećamo da je Milenković uapšen 13. juna u akciji specijalne jedinice Kosovske policije u severnom delu Mitrovice pod optužbom za učešće u incidentu ispred kancelarije Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice, kao i u događajima 29. maja u Zvečanu.

Naša sagovornica kaže da ih niko iz Beogarada nije kontaktirao ovim povodom, ai da bi volela da zna odakle ove informacije direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako je istakla situacija nije bezbedna i ova etiketiranja iz Beograda za Srbe koji su dole, i žele da žive dole nisu dobra.

Njen suprug je, kako je istakla, sportista, nije ni u jednoj kriminalnoj grupi i nema razloga da ga jure, ali „ROSU ima spiskove koje niko ne poseduje, i niko ne zna da li će i koga da uhapse“.

„Situacija je takva da čije god ime da se spomene, taj može da bude sledeći uhapšen“, rrekla je ona, i apelovala na Beograd da prestane sa ovakvim prozivkama.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je 16. juna kasno uveče i okom noći u Kosovskoj Mitrovici bilo pravo ratno opsadno stanje, da je, kako je naveo, policija Aljbina Kurtija „pokušala hapšenje u Bošnjačkoj mahali, pa dva brata, pa su jurili Lunetovog druga, to je trajalo celu noć“.

Kako je preneo, KoSSev, Petković je u svom obraćanju spomenuo braću G.V. i V.V. navodeći da je Kosovska policija u severnom delu Kosovske Mitrovice navodno pokušala da ih uhapsi, dok je grad bio pod opsadom.

„Kurti sve vreme provocira, sve vreme želi da izazove sukobe i rat. Tokom tog jučerašnjeg dana ali i noćas, Kurtijeva policija je pokušala nekoliko hapšenja u Bošnjačkoj mahali, pa su zatim pokušali da uhapse dva brata, G.V. i V.V. u centru grada, pa su onda jurili i M. Ž., koji je inače drug M. M. i to je tako trajalo bukvalno celu noć“, kazao je Petković na konferenciji za novinare 17. juna.

Tagovi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari