Šutanovac: Gašić nedostojan javne funkcije 1

Predsednik DS Dragan Šutanovac, povodom najava da će Bratislav Gašić biti direktor BIA, izjavio da je to prvi visoki stranački funkcioner u istoriji koji će postati direktor BIA i da time Srbija nastavlja da klizi u stvaranje policijsko-stranačke države, čiji je aparat odan isključivo Aleksandru Vučiću i SNS.

„Bratislav Gašić nedostojan je bilo kakve javne funkcije, a posebno onih na kojima može ozbiljno da našteti bezbednosnim i nacionalnim interesima naše zemlje. Sa Gašićem na čelu BIA, možemo da očekujemo nebrojane skandale, ali i još opasnije, potpunu politizaciju ove civilne agencije I nastavak stvaranja policijsko-stranačke države čiji je aparat odan samo i isključivo Aleksandru Vučiću i Srpsko naprednoj stranci, ocenio je Šutanovac.
Nažalost, kako je istakao, nedostatak znanja i iskustva u Srbiji kojom rukovodi Srpska napredna stranka odavno više ne predstavljaju nikakvu prepreku za imenovanja na visoke funkcije, već je bespogovorna lojalnost jedina preporuka.

Prema rečima Šutanovca, mije to prvi put da se na visoke državne funkcije, koje moraju da budu politički nepristrasne, postvljaju visoki funkcioneri SNS. On je podsetio da NBS vodi Jorgovanka Tabaković, takođe visoka funkcionerka SNS, što pored potreba struke, nije skladu sa zakonom.

Gašićev ministarski mandat, podsetio je Šutanovac, obeležile su brojne afere i tragedije, ali i nakon smene zadržao je važnu ulogu u Srpskoj naprednoj stranci jer je on čovek koji je samo i jedino posvećen Vučiću i odan SNS.

Kao ministar urušio je Vojsku Srbije i ceo sistem odbrane, ugrožavao vladavinu prava i zloupotrebljavao institucije jedinog do kraja reformisanog sistema u zemlji, koji se još dugo vremena neće oporaviti od njegovog mandata u kome je smanjen budžet, plate i dnevnice, ukinute razne sledujuće beneficije, dok su investicije svedene na kontraverzne građevinske poduhvate, naveo je Šutanovac.

Glavna preokupacija u ministarstvu bila mu je lov na veštice, a jačanje profesionalnog i materijalnog statusa pripadnika ministarstva i vojnika, investicije, remonti I modernizacija, uopšte nisu bili na listi prioriteta. U njegovo vreme vojna služba, koja ima ingerencije samo nad vojnim licima, bila je angažovana na praćenju politički protivnika, o čemu je i skupštinski odbor doneo zaključak, istakao je Šutanovac.

Nikada nećemo, ne smemo i ne možemo da zaboravimo i da je bio glavni navigator srušenog helikoptera u kome su poginuli časni pripadnici vazduhoplovstva, kasnije označeni ka alkoholičari nedostojni svoga posla, lekarsko osoblje i nedužna beba, dodao je Šutanovac.
O uslovima rada u Vojsci, istakaoje Šutnovac, najbolje mogu da posvedoče zaposleni koji odlično pamte Gašićev mandat, o urušavanju vladavine prava i institucija sva nezavisna tela u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari