Šutanovac: Nema saradnje sa naprednjaima 1Dragan Šutanovac Foto: Fonet/DS

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da nije u planu, niti će biti saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Šutanovac je na sednici Glavnog odbora DS rekao da se, nakon što je predsednik Republike Aleksandar Vučić predstavio Srbiju kao „ekonomskog zmaja“, ispostavilo da je zemlja postala „ekonomski zmaj od papira“, jer je u protekle tri godine privredni rast zemalja u okruženju bio višestruko veći nego u Srbiji.

Šutanovac je još ocenio da je očigledno da postoje dve Srbije – „jedna je njihova, iracionalna, kao iz nekog rialiti šoua“, a prava i racionalna Srbija je „na kolenima, u kolapsu, životni standard opada, građani su osramoćeni i poniženi“. On je ukazao da vlast vodi „politiku stvaranja problema“, kako bi skrenula pažnju građana sa životnih problema koji ih tište svakog dana.

Prema rečima Šutanovca, vlast i kroz lažne statistike pokazuje lažne rezultate nezaposlenosti u Srbiji, jer je istina da je svake godine broj rođenih za 35.000 manji od broja umrlih, pa samim tim je i manje nezaposlenih.

Šutanovac je poručio da je pitanje da li će DS podržati proteste sindikata koji se najavljuju od 6. oktobra izlišno, jer će stranka učestvovati u njima, „biće uz radnike, vojnike, policajce, sve obespravljene ljude koji su rešili da se na ulici bore za svoja prava“.

On je naglasio da je DS napadana kao devedesetih godina, i od vlasti i od dela opozicije i da te napade treba istrpeti, ali da nikakve saradnje sa SNS ne sme biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari