Šutanovac odložio izbore zbog kršenja procedure 1Foto: Fonet/ Aleksandar Levajković

Izbori za pokrajinski odbor Demokratske stranke u Vojvodini biće odloženi, saznaje Danas iz izvora u Pokrajinskom odboru DS-a.

Izbori su prvobitno bili zakazani za 2. jun, kada i izbori za predsednika i potpredsednike stranke, kako je tada Miroslav Vasin, predsednik PO DS, obrazlagao zbog racionalnosti, ekonomičnosti ali i efikasnosti. Međutim, određenim funkcionerima stranke zasmetalo je što se odluka donela u tako kratkom roku, po ubrzanoj proceduri, i što se izbori održavaju u Beogradu.

Kako su nam preneli naši izvori, predsednik DS Dragan Šutanovac se sve vreme držao po strani, međutim prošle nedelje je održao sastanak u Novom Sadu sa novosadskim odborom, nakon koga je apelovao da se odlože pokrajinski izbori, kako bi se oni održali u skladu sa svim propisima i da bi im bila posvećena veća pažnja.

Sa druge strane, u Beogradu se odbori okreću Gordani Čomić, koja je prošle nedelje prva ispunila uslove za kandidaturu kada ju je podržalo preko 30 odbora DS-a. Timu Gordane Čomić kao pete kandidatkinje za potpredsednicu priključila se i Tijana Blagojević, nekadašnja predsednica opštine Vračar. Uz Gordanu Čomić su, kako nam je rečeno u Demokratskoj stranci, i odbori beogradskih opština Vračar, Zvezdara, Novi Beograd, Voždovac, Čukarica, Zemun, Obrenovac. Glavna nepoznanica u ovom trenutku jesu opštine Palilula i Stari Grad. Naime, još uvek nije poznato koga će podržati odbor na Paliluli jer su podeljeni između Zorana Lutovca i Branislava Lečića, koji je sa njihovog odbora. Takođe, još uvek nije poznato šta će se desiti na Starom gradu jer je ovaj odbor u „v.d.“ stanju već duže vreme.

Prethodnih dana je kroz DS „prostrujala“ priča da će Branislav Lečić, kandidat za predsednika stranke povući kandidaturu, ali prema rečima naših izvora, reč je o „očigledno smišljenim i plasiranim glasinama“. Da je reč o neistini, može da se vidi i na društvenim mrežama, jer se Lečić, kao i Čomić i Lutovac uveliko nalazi u kampanji, razgovara sa članovima i obilazi odbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari