Sutra sastanak lidera PS i DSK uz prisustvo ambasadora velike petorke 1Foto: EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI

Pokret Samoopredeljenje(PS) je saopštio da je danas, posle sastanka sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) na kojem nije postignut dogovor o koaliciji, dogovoreno da se sutrašnji susret lidera dve stranke održi uz prisustvo ambasadore Velike petorke akreditovanih na Kosovu.

„Danas popodne u Skupštini Kosova održan je još jedan sastanak PS i DSK. Nije postignut dogovor. Strane su se složile da sutra održe još jedan sastanak sa ambasadorima KVINTE i šeficom kancelarije EU na Kosovu“, kaže se u saopštenju PS.

Istovremeno je DSK u saopštenju za medije istakao da su na sastanku izneli svoje stavove koji su već poznati javnosti.

„Na današnjem sastanku smo predstavili svoje stavove, već poznate i javnosti. Verujemo da su ove pozicije uravnotežene za obe strane i da služe stabilnosti upravljanja u zemlji “, piše u izjavi DSK-a.

DSK zahteva da dobije mesto predsednika Skupštine Kosova  do izbora predsednika Kosova sa kandidatom koga oni predlažu, kada bi tu funkciju vratili PS, što oni odbijaju.

Za predsednika Skupštine Kosova na konstitutivnoj sednici održanoj 26. januara je uz glasove DSK je izabran potpredsednik PS, Glauk Konjufca.

Do isteka vremena za izbor novog premijera Kosova u prvom pokušaju sa mandatarom Aljbinom Kurtijem je ostalo još samo osam dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari