Suzana Grubješić i Milan Antonijević odgovaraju za Danas hoće li biti u novoj Vladi 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Do ovog časa, niko me nije zvao niti pitao, tako da…, ovako je Suzana Grubješić iz Centra za spoljnu politiku prokomentarisala za Danas navode iz medija da će biti ministarka za evropske integracije u novoj vladi Srbije.

Još jedan od kandidata kojeg su mediji kao takvog ispostavili, pravnik Milan Antonijević, rekao je za Danas da „nije ni vreme ni mesto“ da na takvo pitanje odgovara, s obzirom na to da se nalazi na ustoličenju partijarha Srpske pravoslavne crkve u Pećkoj patrijaršiji.

Ipak, Milan Antonijević je pre tri nedelje za list Nova izjavio da još nije dobio ponudu da bude ministar za evropske integracije u novoj vladi, ali da je spreman da da svoj doprinos.

Antonijević je rekao bi se prihvatio nove dužnosti bez obzira na ocene brojnih međunarodnih organizacija da aktuelna vlast u Srbiji stagnira, a na mnogim poljima i nazaduje, kada su u pitanju EU integracije.

„To je upravo posao svakog ministra u budućoj vladi, da u svojoj oblasti unapredi stanje“, rekao je Antonijević i dodao takav opis više govori „o budućim izazovima koji stoje pred proevropskom vladom“.

Međutim, kako Danas saznaje od izvora iz diplomatskih krugova, ipak je za tu funkciju viđena političarka, odnosno žena, iako nismo saznali o kojoj je tačno osobi reč, osim da to nije Suzana Grubješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari