Sve je manje građana koji bi služili kao "živa ograda" Srpskoj listi: Aktivista sa severa Kosova za Danas o mogućnosti novih blokada na Kosovu 1barikade Kosovo foto privatna arhiva

Aktivista Građanske inicijative „Srpski opstanak“ Stefan Veljković navodi za Danas da je sve manje građana koji bi služili kao „živa ograda nenarodnoj Srpskoj listi“, povodom izjave predsednika opštine Severna Mitrovica Milana Radojevića da ne isključuje nove barikade zbog pitanja tablica.

Radojević je rekao da bi do barikada došlo onda kada nadležni krenu da izdaju kazne onima koji nemaju tablice sa oznakama RKS – „Republika Kosovo“.

Ovaj predsednik opštine je rekao da ne veruje da će Srbi gledati mirno kada se budu izdavali kazne na primer santitetima.

– Gradonačelnik Severne Mitrovice igra kako drugi sviraju. On ne donosi odluke nezavisno od Beograda i svojih odavno diskreditovanih partijskih kolega iz Srpske liste. Gospodin Radojević i njegova kamarila su već mnogo puta obmanuli narod da će napustiti institucije, ali se to uvek ispostavilo kao laž. Zašto bismo im sada verovali kada kažu da će podići barikade?, kaže Veljković.

Smatra da Srpskoj listi nije stalo do naroda, sem onda kada, kako kaže, treba da se iza naroda sakriju.

– Stvar je u tome što je danas sve manje građana koji su spremni da služe kao živa ograda za odbranu nenarodne Srpske liste, čiji su se prvaci enormno obogatili preko kosovskog i srpskog budžeta,a sada se busaju u grudi i srbuju gde stignu, dodaje ovaj opozicioni aktivista.

Veljković tvrdi da su članovi Srpske liste odavno kupili vozila sa registarskim tablicama RKS.

-Tako da oni nemaju problem koji ima 80% nas, običnih građana. Pored toga, mnogi imaju i vozila sa tablicama BG, KG, VB. U svakom smislu reči, oni nemaju nijedan problem koji mi imamo, poručuje.

Članovi Srpske liste bi pod hitno trebalo da podnesu ostavku u svim institucijama i da upute izvinjenje građanima, smatra aktivista Srpskog opstanka.

– Da je Radojeviću i njegovoj zbrda-zdola sastavljenoj ekipi uopšte stalo do naroda, pod hitno bi i neopozivo podneli ostavke u svim institucijama i izvinili se narodu na rušilačkoj kampanji korupcije koju sprovode već desetak godina u srpskim sredinama na KiM, kaže Veljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari