"Sve po zakonu": Nekoliko stotina građana na protestu protiv nasilja u Gornjem Milanovcu (VIDEO) 1Arhiva Foto: Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Nekoliko stotina građana okupilo se na 12. protestu protiv nasilja u Gornjem Milanovcu, bilo ih je više nego na nekoliko prethodnih protesta.

Protest je održan sinoć na Trgu kneza Mihaila, a među okupljenima je bilo i ljudi iz okolnih gradova koji su se odazvali pozivu organizatora, kao i javnih ličnosti.

Oni su iskazali nezadovoljstvo zbog incidenta koji se dogodio na prošlom protestu kada je automobil prošao preko trga na kome su se okupili učesnici tog skupa i povredio dete od šest godina.

Okupljenima se obratio profesor istorije Milan Jevtić iz Gornjeg Milanovca koji je rekao da problemi u prosveti i dalje nisu rešeni i ocenio da Ministarstvo prosvete ne preduzima potrebne mere za rešavanje problema.

Jevtić je rekao da su školski udžbenici poskupeli 17 odsto i da mnogi gradovi i opštine u Srbiji nisu mogli da ih besplatno obezbede učenicima, kao što je to uradio Beograd.

Na protestu u Gornjm Milanovcu govorio je i novinar Aleksandar Gubaš iz Arhive javnih skupova koji je rekao da je taj grad jedan od onih u kojima na proteste protiv nasilja izlazi proporcionalno najveći broj meštana.

Okupljenima se obratio i aktivista Petar Đurić, autor plakata „Dogodine u zatvoru“ na kojima su prikazani predstavnici aktuelne vlasti u zatvorskim odelima.

Na protestu su bile izložene velike makete predstavnika aktulelne vlasti i dva bivša ministra iz Srpske napredne stranke u zatvorskim odelima.

Ispred njih je bio transparent na kome je pisalo „Sve po zakonu“.

Na protestu protiv nasilja u Gornjem Milanovcu bili su i istaknuti članovi i lideri opozicionih stranaka Biljana Stojković i Nebojša Zelenović iz koalicije „Zajedno“, Srđan Milivojević i Zoran Lutovac iz Demokratske stranke i drugi.

Oni su razgovarali sa okupljenim građanima, ali se nisu obraćali sa govornice.

Na kraju protesta održana je protestna šetnja centralnom ulicom Gornjeg Milanovca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari