Svećlja i Radomirović: Srpski MUP priveo direktora opštine Leposavić; Beograd se ne oglašava 1Foto: printscreen / N1

Direktor Administracije u opštini Leposavić, Nikola Radomirović, priveden je danas od strane Policije Srbije – saopštio je kosovski ministar unutrašnjih poslova, a iste navode je potom za KoSSev potvrdio i Nikolin otac – Radoica Radomirović, koji je istovremeno i zamenik kosovskog ministra za zajednice i povratak. Obojica smatraju da je funkcija koju obavlja razlog za privođenje.

Zvanični Beograd se za sada ne oglašava, dok ujedno izostaju odgovori na upite KoSSev portala koje smo uputili MUP-u Srbije i Kancelariji za KiM.

Da je Nikola Radomirović navodno uhapšen i to u društvu svoje devojke, večeras je na svom Fejsbuk profilu objavio kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, navodeći da se nalazi u policijskoj stanici u Raški.

„On i njegova verenica su uhapšeni samo zbog toga što je Nikola deo institucija Republike Kosovo i što je zajedno sa ocem kontinuirano odolevao pritiscima Beograda i njihovih bandi“, ovako piše kosovski ministar unutrašnjih poslova.

Podcrtava da je reč o nepravdi, koju vidi kao dokaz „destruktivnog i destabilišućeg pristupa srpske vlade“, ali i kao „osvetu“ nakon jučerašnjeg „neuspeha da se zaustavi“ donošenje odluke da Kosovo bude domaćin Mediteranskih igara 2030. godine.

Svećlja je zatražio od Beograda da hitno oslobodi Radomirovića i njegovu verenicu „i da prestane sa pritiscima i nezakonitim radnjama protiv građana Kosova“:

„Posebno onih srpske nacionalnosti koji su lojalni svojoj državi, Republici Kosovo, i u službi svih njenih građana“, nastavlja Svećlja.

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Radoica Radomirović, u međuvremenu je za KoSSev potvrdio navode Svećlje.

Precizira da je njegov sin zaustavljen na prelazu Jarinje dok je putovao sa svojom devojkom.

„Drže ih od 11.30“, naveo je Radomirović, naglašavajući da su njegovom sinu, kako tvrdi, prekršena prava, te ujedno i zakon.

„Ne može da se javi, ni advokata nije pozvao, mene, majku, nikoga“, kazao je.

Na pitanje kako onda zna da je njegov sin priveden, i to od strane srpske policije, Radomirović kaže „imam ja svoja saznanja“.

Naglašava da njegov sin nije kriminalac, te tvrdi da nikada nije imao nijedan saobraćajni prekršaj.

Kaže da je Nikolina majka otišla do Raške, ali i tvrdi da on ne može, jer bi, smatra, takođe bio i on priveden.

Uputio je kritike na račun vlasti u Srbiji, tvrdeći da je razlog privođenja navodno to što Nikola radi u opštini Leposavić.

„Nikola je priveden od strane fašističkog režima u Srbiji, a samo zato što je direktor administracije u Opštini i zbog političkog delovanja – zbog toga što se suprotstavljamo ovde terorističkoj organizaciji Srpska lista“, ovako govori Radomirović.

Kaže i da je dobio „pouzdane informacije“ da je u sve navodno umešana BIA, odnosno pripadnici ove agencije, kako on kaže, „sa Severa Kosova“, za koje tvrdi da su navodno rekli njegovom sinu – „da bi mu bilo bolje da im se javi“.

Radomirović je nabrojao imena više ljudi, navodeći da će sve da prijavi Kosovskoj policiji i da smatra da su oni odgovorni za ovo privođenje.

KoSSev portal se povodom navoda o privođenju Nikole Radomirovića večeras obratio Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Isti upit poslali smo i Kancelariji za KiM uz dodatna pitanja u vezi sa tvrdnjama kosovskog ministra unutrašnjih poslova.

Do sada nisu stigli odgovori ni sa jedne od ovih adresa.

MUP Srbije i Kancelarija za KiM se ujedno nisu oglašavali na svojim zvaničnim sajtovima, a to još uvek nije učinio Petar Petković na svojim društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari