Svečlja informisao komandanta NATO-a o dokazima napada na policiju 24. septembra u Banjskoj 1foto EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja upoznao je danas komandanta Komande združenih savezničkih snaga NATO-a u Napulju, admirala Stjuarta B. Munša sa dokazima koji su prikupljeni o napadu na pripadnike kosovske policije u Banjskoj, 24 septembra.

On je na fejsbuku objavio da je zahvalio admiralu Munša na podizanju kapaciteta, posebno nakon „terorističkog napada koji je organizovala i logistički i finansijski podržala Srbija na Kosovo 24. septembra“.

„Obavestio sam admirala Munša da naše bezbednosne institucije intenzivno rade na analizi svih dokaza o terorističkom napadu, koji do sada jasno svedoče o umešanosti Srbije i njenih vlasti u operativnu organizaciju ovog napada“, rekao je Svečlja.

Dodao je da je saradnja bezbednosnih institucija Kosova, NATO-a i kosovskih partnera je bliska i uvek će biti takva.

Inače, Evropska unija je u ponedeljak u saopštenju poručila da od Srbije očekuje ne samo punu već i bezuslovnu saradnju tokom istraga o napadima koji su se dogodili u Banjskoj, na severu Kosova 24. septembra, koje je EU nazvala teroristima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari